International erhvervskvinde åbnede messe

Lone Fønss Schrøder var åbningstaler og præmieoverrækker på årets HI-messe

1. oktober 2019, 12.52

Vinderne af Automateriseringsprisen er et partnerskab mellem Aalborg Universitetshospital og teknologivirksomhederne Intelligent Systems og LT Automation. Foto: MCH

MESSE Industri 4.0, 3D-teknologi og kunstig intelligens er blot nogle af de løsninger, der bliver præsenteret på dette års HI-messe, der åbnede i dag i messecenteret. Besøgende kan ind til på torsdag møde 700 udstillere fra industrien og samtidig hente viden og inspiration fra et rekordstort event- og aktivitetsprogram.

Messe-direktør Georg Sørensen bød velkommen til messen, hvis æra begyndte helt tilbage i 1963 som Håndværker- og Industrimessen.

Georg Sørensen havde været i de gamle arkiver fra messen, og kunne her se, at der var en kæmpenyhed, da 100 af messestandene fik egen telefon, og at messen dengang varede 11 dage. Nu har vi alle mobiltelefoner, messen varer kun i tre dage og har skiftet navn til det meget mere internationalt klingende HI Tech & Industry Scandinavia.

- Men vi mødes fortsat, for det personlige møde må aldrig gå af mode. Det kan godt være, vi har Facebook, men det er højest for to sanser. Når vi mødes her på messen, så stimuleres alle fem sanser, sagde Georg Sørensen.

Prisoverrækkelse

Messens officielle åbning stod den internationalt anerkendte erhvervskvinde Lone Fønss Schrøder for. Lone Fønss Schrøder bestrider bestyrelsesposter i verdensomspændende virksomheder som IKEA og Volvo, er co-founder af bank fintech-firmaet Cashworks og direktør i Concordium. Dertil kommer, at hun har en fortid med direktørposter hos blandt andre A.P. Møller-Mærsk.

Lone Fønns Schrøder slog et slag for, at vi alle husker, hvor vigtig eksporten er for vores land. Og at vi i fremtiden skal leve af vores gode ideer, så hun bød især de unge studerende velkommen på messen.

Hun stod også for overrækkelsen af »DIRA Automatiseringsprisen«, der gik til Aalborg Universitets hospital, hvor blodprøver nu rejser i en intelligent forsendelseskasse med indbygget temperaturovervågning og sporbarhed. Det gør, at medarbejderne undgår kedeligt, ensformigt arbejde, og det gør samtidig, at patienter kan være endnu mere trygge ved analyseresultaterne.

Potentialet for årets robotopfindelse er kolossalt. Alene i Danmark udtages der i almen praksis over 21 millioner blodprøver om året til forsendelse til biokemiske afdelinger med henblik på analyse - og tallet stiger med cirka syv procent om året. Alle disse prøver håndteres i dag manuelt - altså bortset fra Aalborg.

Største program nogensinde

Formiddagen bød også på HI-messens nystiftede »HI Sustainable Development Award«, der hylder bæredygtig omstilling. Den gik til Aarhus-firmaet VisBlue for deres batteriopfindelse, der gør, at man kan lagre sol- og vindenergi, så man også har strøm, når det er vindstille regnvejr.

Blandt begivenhederne er årets største teknologievent Technomania, der finder sted onsdag og torsdag og er et fremtidsunivers på 3000 kvadratmeter fyldt med den sidste nye teknologi.

På programmet er også nyheden The Smart Company, hvor førende virksomheder inden for digitalisering af produktionsprocesser kan opleves. En anden nyhed er 3D TECH, hvor besøgende kan opleve alt inden for 3D-teknologi.

D-A-D-sanger og Chili Klaus

Den samlede svejsebranche vil ligeledes være repræsenteret på messen under overskriften »Bliv en vinder i metalbranchen«. Svejsebrancheklubben SBK står klar med spændende løsninger og stribevis af interessante aktiviteter såsom en fælles svejsecafé og talkshows med blandt andre Chili Klaus og D-A-D-forsanger, Jesper Binzer.