Sommer som i de gode gamle dage

Museet byder på gamle håndværk og lege samt indendørs udstillinger i sommerperioden

9. juli 2021, 09.54

På Klosterlund kan man blandt andet ved selvsyn se, hvad børn blev udsat for i gamle dage, når der skulle fremstilles tørv. Foto: PR-foto

ENGESVANG Der bliver sat gang i det gamle hestetrukne tørveværk, og tiden bliver for en stund skruet tilbage til dengang, Klosterlund var centrum for en af egnens største tørvefabrikker. Det vil sige den første halvdel af 1900-tallet.

Gruppen af frivillige på Klosterlund Museum har bygget en rekonstruktion af en tørvemaskine, og de besøgende børn kan så træde ind i rollen som børnearbejdere på Klosterlund for 100 år siden. For det var faktisk ofte børnene, der dengang arbejdede med at »rejse tørv«.

Forskelligt fra dag til dag

Ud over at tumle med tørvene i forbindelse med dette års sommeraktiviteter på Klosterlund kan man prøve kræfter med gammeldags håndværk som smedning, keramik, rebslagning og gamle håndarbejdsteknikker. Det vil være forskelligt fra dag til dag, hvad der bydes på.

Klosterlund holder åbent for aktiviteter om eftermiddagen 27. og 28. juli samt 1., 3., 4. og 8. august.

Stylter og fler-mands-ski

Hvis man ikke er til gamle håndværk, bydes der også på gamle lege. Evnerne som styltegænger kan prøves af, eller måske var det noget med »fler-mands-ski«. Nogle af dagene kører museets hestevogn også rundt i området.

Aktiviteterne foregår udendørs, og medbragt mad kan nydes i det overdækkede madpakkehus. Der er også mulighed for af besøge museets lille café.

Man kan også komme ind på museet og se udstillingerne, blandt andet den helt nye, der skildrer fortidens ansigter.

Det kræver dog fortsat coronapas for alle over 15 år, der ønsker at se udstillingerne.

Alle aktiviteter er gratis.