Vestjysk dansefest brød restriktioner: 42 personer idømt bøder på 4000 kroner

Det var en overtrædelse af forsamlingsforbuddet, da 44 personer fra Jylland og Fyn 12. december 2020 var samlet til dansefest ved Mejrup nær Holstebro. Det slog retten i Holstebro i dag fast

8. april 2021, 09.47

Foto: Henrik Ole Jensen

MEJRUP Det koster nu 42 mennesker 4000 kroner hver i bøde at have deltaget i en dansefest ved Mejrup nær Holstebro. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Derudover skal festens to arrangører hver betale 5000 kroner i bøde. Dommen faldt i dag, torsdag 8. april 2021, ved retten i Holstebro. Retten vurderede, at forsamlingsforbuddet var overtrådt, da man 12. december maksimalt måtte samles ti personer.

Forsamlingsforbuddet gælder ikke private boliger. Men festen foregik i et lånt lokale på en nedlagt ålefarm ved Mejrup – et sted, der ifølge retten ikke kan betragtes som privat bolig.

Skærpende omstændigheder

Det er specialanklager Ulrik Panduro, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi. Han fortæller, at anklagemyndigheden havde vurderet, at der var tale om en egentlig piratfest, og at der dermed forelå skærpende omstændigheder.

- Der var mange deltagere, de var rejst dertil fra hele Jylland og Fyn, de var indkaldt via SMS, og festen, der var med liveband, kunne betragtes som en omgåelse af lukkekravet vedrørende natklubber og diskoteker. Så det var vores opfattelse, at der var tale om skærpende omstændigheder, og jeg er meget tilfreds med, at retten var enig i den vurdering, siger specialanklager Ulrik Panduro.

Det er de skærpende omstændigheder, der gør, at bøden til deltagerne i dansefesten lyder på 4000 kroner og ikke 2500 kroner.

På grund af det store antal tiltalte havde retten flyttet retssagen til et stort mødelokale i Gråkjær Arena i Holstebro.