FCM henter dansk landsholdsspiller i Brentford: På alle punkter et scoop for os

Henrik Dalsgaard skifter til FC Midtjylland på en treårig kontrakt. Sportschef Svend Graversen fremhæver backens erfaring og stærke værdier

7. juni 2021, 09.59

Henrik Dalsgaard jubler sammen med holdkammeraten Emiliano Marcondes efter 2-0sejren over Swansea i playoff-finalen, der sikrede Brentford oprykning til den engelske Premier League. I næste sæson skal Dalsgaard juble i FCM-trøjen. Foto: Ritzau Scanpix

FODBOLD For bare ni dage siden jublede Henrik Dalsgaard i en ekstatisk adrenalin-rus på det engelske nationalstadion, Wembley. Som vicekaptajn og stamspiller i forsvaret var den danske landsholdsspiller med til at sikre Brentford oprykning til verdens bedste fodboldliga, den engelske Premier League.

Oprykningen var kulminationen på fire år som populær, hårdtarbejdende skikkelse i Brentford. Men det var også en afslutning for Henrik Dalsgaard.

Han havde selv kontraktudløb 30. juni. Nu kendes hans nye klub. Det er Brentfords danske »lillebror«.

FC Midtjylland har i dag offentliggjort en treårig kontrakt med Henrik Dalsgaard.

- Det er en spiller fra øverste hylde, vi får til klubben. Han har lige været med til at spille Brentford op i Premier League og spillede selv fuld tid i alle tre playoff-kampe og blev først sorteret fra den danske EM-trup til allersidst. Og både værdimæssigt, kulturelt og niveaumæssigt er det en spiller, der kan gå ind at løfte vores hold, siger sportschef Svend Graversen til Herning Folkeblad og fastslår:

- Så på alle punkter er det her en kæmpe gevinst og et scoop for FC Midtjylland.

Kulturel betydning for FCM

Fodboldmæssigt har Henrik Dalsgaard, der bliver 32 år i næste måned, vist højt niveau igennem sine fire år i Brentford og samtidig vist, at han også kan begå sig internationalt på det danske landshold.

Men nordjydens menneskelige kvaliteter og lederevner begejstrer også hans nye klub.

- Jeg kender ham ikke selv så godt personligt, men gennem Rasmus (Ankersen, FCM’s formand og Brentfords sportsdirektør, red.) har vi jo et klart billede af, hvilken person vi får ind i vores trup, siger Svend Graversen.

- Først og fremmest forventer vi, at han kommer ind med erfaring fra den enorme intensitet, han har været vant til at spille under i The Championship. Men vi forventer også, at han kommer ind og bidrager til en kulturel fortsættelse af det, som vi skal være som klub: Hårdtarbejdende og ydmyge, siger sportschefen.

På det seneste har flere eksperter kritiseret FCM for at have spillertyper, der stod for en anden mere selviscenesættende tilgang.

Læs også
Bordtennis, minigolf og eksklusivitet på MCH Arena: Stort løft for FCM’s sponsorer

- Jeg er en vinder

Efter 162 kampe for Brentford ser Henrik Dalsgaard selv frem til de nye udfordringer i FC Midtjylland.

- Jeg ser et rigtig interessant match med FC Midtjylland, fordi det er en nytænkende og ambitiøs klub, der har etableret sig blandt de bedste hold i Danmark, og de spiller for at vinde Superligaen hver sæson, siger nordjyden i en pressemeddelelse.

Han har tidligere vundet DM-guld og pokaltitel med AaB og vundet den belgiske pokalturnering med Zulte-Waregem. Men han er stadig sulten efter mere.

- Mine egne og FCM’s ambitioner er ikke til at tage fejl af. Vi skal i europæiske gruppespil, og vi skal vinde mesterskaber. Jeg er en vinder, og jeg kommer hertil for at fortsætte jagten på trofæer, fastslår den 31-årige højreback.

Læs også
FCM løfter indtægter og spillerbudget med stort mål: Top-50 i Europa

Fra serie 4 til landsholdet

Dalsgaard havde en usædvanlig vej ind i professionel fodbold. Han spillede ungdomsfodbold i den lille nordjyske klub Møldrup-Tostrup.

Som 17-årig havde han en enkelt sæson i Viborg FF, men det var ikke noget for ham, og han vendte tilbage til barndomsklubben. Der valgte han som 17-årig at begynde seniorkarrieren i serie 4. Det var som lynhurtig angriber med mål i støvlerne. Dalsgaard scorede 47 mål i 22 kampe, og Møltrup-Tostrup rykkede op i serie 3 og sæsonen efter op i serie 2.

I efteråret 2008 vandt Møldrup-Tostrup over Aars fra Danmarksserien i pokalturneringen og røg efterfølgende ud til Randers FC fra Superligaen. Det blev Dalsgaards sidste halvsæson som seriespiller.

AaB hentede ham, da han var 19,5 år og omskolede ham senere til back.

I FC Midtjylland er der nu fire spillere til højre back. Foruden Dalsgaard er det Joel Andersson, Dion Cools og Oliver Olsen. Det er tænkeligt, at mindst én af dem søger nye græsgange i løbet af transfervinduet.

Henrik Dalsgaard har første træning med sine nye holdkammerater mandag 21. juni.

Henrik Dalsgaard

Født 27. juli 1989 i Roum (31 år)

Position: Højre back

Klubkarriere:

Møldrup-Tostrup IF -2006

Viborg FF 2006-2007

Møldrup-Tostrup IF 2007-2009

AaB 2009-2016

Zulte Waregem (Belgien) 2016-2017

Brentford (England) 2017-2021

FC Midtjylland 2021-

Udvalgte meritter:

Oprykning til Premier League 2020-21

Belgisk pokalvinder 2016-17

Dansk mester 2013-14

Dansk pokalvinder 2013-14

26 A-landskampe og 1 mål for Danmark

11 U21-landskampe for Danmark

1 U20-landskamp for Danmark

Indlæser debat...