Terrormistanke bag stor politiaktion over hele landet - også i Gullestrup

11. december 2019, 15.08

Foto: Privatfoto

Gullestrup »Politiet er i øjeblikket i gang med en større aktion. Der foretages ransagninger og anholdelse flere steder i landet. Flere politikredse er involveret i aktionen, som ledes af Københavns Politi«.

Sådan skriver Københavns Politi på Twitter.

Københavns Politis presseafdeling bekræfter, at aktionen også involverer den midt- og vestjyske politikreds.

Politiet har blandt andet været til stede i Gullestrup.

Vagtchefen ønsker ikke at komme med yderligere deltajer, hvilket Københavns Politi i øvrigt heller ikke gør i sit tweet. Politiet vil oplyse mere på et pressemøde klokken 17.

Ifølge Ritzaus Bureau skulle den koordinerede politiaktion være blevet gennemført på grund af en mistanke om, at et terrorangreb var ved at blive planlagt. Det oplyser politiet ifølge Ritzau.

- Baggrunden for aktionen er mistanken om forberedelse af terrorangreb med et militant, islamistisk motiv, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Politiet vil kort før 15.30 ikke oplyse yderligere, men PET og Københavns Politi holder pressemøde om aktionen klokken 17.

Folkebladet har talt med Gullestrup-borger Johan Bjarkhamar, der har fulgt med i aktionen, gennem sit vindue fra Lyngens kvarter.

- Det har stået på siden middagstid, og så har jeg kunne se betjentene indtil for kort tid siden, fortæller han klokken 15.15 og fortsætter:

- Lige da jeg så det, tænkte jeg bare »hvad foregår der?«, da der gik flere betjente rundt.

Han fortæller, at han cirka kunne se fem betjente, der har gået rundt i kvarteret i Gullestrup.

Læs også
Flere beboere oplevede stor politiaktion på nært hold i Gullestrup: De tjekkede alle biler
+Abonnement