Dansk Tour-stjerne dukker op: Stærkt felt til Grand Prix Herning på lørdag

Den danske stjernerytter er topnavnet, og også den forsvarende vinder er med i det traditionsrige løb på lørdag

Udgivet:10. maj 2023, 09.59

Læsetid:2 minutter

Michael Valgren viser sin bronzemedalje ved VM i landevejsscykling i 2021. På lørdag stiller han til start i Herning. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Kenneth Kristiansen
Journalist
Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Sportsjournalist på Herning Folkeblad siden 1999. Det er helt tilbage til dengang, FC Midtjylland blev stiftet. Udover fodbold skriver jeg primært om håndbold - men også alt muligt andet. Tip mig gerne med en god historie.
Se flere artikler af Kenneth Kristiansen

1 måned siden

CYKLING Den danske stjernerytter Michael Valgren kaster glans over feltet, når årets udgave af Grand Prix Herning sættes i gang på lørdag.

Den mangeårige Tour de France-deltager står i spidsen for et stærkt dansk landshold, der også tæller ryttere som Mathias Norsgaard, Julius Johansen, Alexander Salby, Johan Price-Pejtersen og Magnus Henneberg.

31-årige Michael Valgren, der kører for EF Education-Nippo Development, er på vej tilbage i topform, efter at et voldsomt styrt sidste sommer betød en lang pause fra landevejene.

Lørdag er han altså på cyklen på den traditionsrige rute i og omkring Herning - i den rød-hvide landsholdstrikot.

- Vi er meget glade for, at landstræneren endnu engang vil bruge vores løb til at teste nogle ryttere og samtidig kommer med et hold, som han mener, kan skabe løbet. Valgren er på vej tilbage, og Mathias Norsgaard kørte flot sidste år, siger Steffan Bill fra løbsarrangørgruppen i en pressemeddelelse fra Grand Prix Herning.

Kan tangere rekord

Sidste års vinder, Andreas Stokbro fra Team Leopard Togt-mandskabet, dukker desuden op for at forsvare sin sejr.

- Der er supergod stemning på holdet, og os ryttere arbejder godt sammen. Det har vi også bevist med de sejre, vi har startet sæsonen med. Jeg tror på, at vi i år stiller et af de stærkeste mandskaber, så vi kan præge løbet, udtaler den forsvarende Grand Prix Herning-mester.

Andreas Stokbro kan på lørdag vinde det herningensiske løb for tredje gang i karrieren - han vandt nemlig også i 2019. Hvis det lykkes, vil han tangere selveste Bjarne Riis’ rekord på tre Grand Prix Herning-sejre.

Den danske Tour-vinder anno 1996 vandt løbet på hjemmebane i 1996, 1997 og 1998.

Også Grand Prix-vinderen fra 2021, Mads Østergaard, er med i lørdagens felt. Det samme er Lasse Norman Leth, der stod øverst på skamlen i 2013.

Indlæser debat