På måljagt i sidste kamp: FCM-talenter kan sikre historisk dansk EM-deltagelse

Fem FCM-talenter er med på det danske U19-landshold, der i morgen kan kvalificere sig til EM på Malta. Det vil være første gang, Danmark kommer til U19-EM

Udgivet:27. marts 2023, 11.06

Læsetid:3 minutter

Pontus Texel er anfører for det danske U19-landshold, der i morgen skal forsøge at indhente og overhale Spaniens målforskel i EM-kvalifikationen. Foto: Nicolai Berthelsen/Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

2 måneder siden

FODBOLD 19 gange er der blevet spillet U19-EM på denne side af årtusindskiftet, og alle 19 gange er det sket uden dansk deltagelse.

Men i morgen har det danske U19-landshold med fem FC Midtjylland-talenter i truppen chancen for at bryde den lange slutrunde-tørke, der begyndte i 2002, da U18-EM udgik og blev erstattet af U19-EM.

Det danske hold er ved Elite Round, som er den sidste og afgørende del af EM-kvalifikationen, havnet i fireholdspulje med Spanien, Ukraine og Luxembourg. Kun vinderen af puljen kvalificerer sig til EM på Malta i juli.

Spanierne er forhåndsfavoritter og værter for Elite Round-puljen, men det danske hold klarede i onsdags 0-0 mod Spanien i et opgør, hvor målmand Theo Sander fra AaB havde flere store redninger.

Det fulgte danskerne op med en 2-1-sejr over Ukraine lørdag aften.

Spanien vandt samme aften 4-0 over Luxembourg. Både Danmark og Spanien har derfor fire point, men spaniernes målscore er tre mål bedre før sidste runde, der spilles i morgen.

Pontus Texel, Valdemar Byskov Andreasen og Gustav Ørsøe Christensen startede alle inde i sejren over Ukraine, og sidstnævnte stod for oplægget til Patrick Dorgus scoring til 1-1.

Zidan Sertdemir scorede det afgørende mål kort inde i anden halvleg.

August Priske, som er udlejet fra FCM til PSV Eindhoven, kom ind i slutfasen, som han også gjorde i opgøret mod Spanien. Midterforsvareren Mikkel Fischer har endnu ikke fået spilletid ved Elite Round-stævnet.

Danskerne møder i morgen Luxembourg klokken 18. Spanien spiller samtidig mod Ukraine. Kun otte hold kommer til U19-EM på Malta.

U17-talenter skal på måljagt

Præmisserne er bedre for at komme til U17-EM. Der er nemlig 16 deltagende hold ved de slutrunder. Men det danske U17-landshold er havnet i en svær Elite Round-pulje med England, Holland og Nordirland.

Det danske hold tabte 1-3 til England i onsdags og var bagud 0-2 mod de hollandske værter lørdag aften. Men danskerne leverede et flot comeback og fik 2-2 på scoringer af Oscar Schwartau og Amin Chiakha.

Christian Jørgensen fra FCM startede inde mod England og kom ind fra bænken mod Holland. Klubkammeraterne Lasse Overgaard Nielsen og Jonathan Lindekilde har set begge kampe fra bænken.

Danskerne møder Nordirland i morgen klokken 19. Hvis de rød-hvide vinder, og Holland samtidig taber til England, kan danskerne stryge forbi Holland og kvalificere sig til EM i Ungarn. Hollands målscore er tre mål bedre end danskernes før sidste runde.

Sejr til kaptajn Fraulo

Gustav Fraulo og Mads Nybo Lauritsen spiller sammen med det danske U18-landshold en testturnering i Marbella, Spanien.

De vandt 2-1 over Norge i onsdags og 3-2 over Tjekkiet lørdag aften. Fraulo bar anførerbindet mod Tjekkiet, mens Nybo Lauritsen startede inde i midterforsvaret. I morgen møder holdet Sverige.

Fra FCM-akademiet spiller Daniel Freyr Kristjansson i øvrigt U17-Elite Round med Island, mens Edvard Sundbø Pettersen spiller U17-Elite Round med Norge.

Armin Gigovic fra FCM’s superligahold har været i aktion for det svenske U21-landshold. I aftes bar han anførerbindet, da Sverige spillede 0-0 mod Colombia. I torsdags kom han fra bænken, da Sverige vandt 3-2 over Skotland.

I aften skal Aral Simsir og Tyrkiets U21-landshold møde Kosovo i en testkamp.

Det danske U21-landshold spiller testkamp mod Schweiz i morgen. Oliver Sørensen har forladt den danske lejr med en skade, men Victor Lind, der er udlejet til IFK Norrköping, er stadig med. Det samme er de tidligere FCM’ere Oscar Fraulo (Borussia Mönchengladbach), Mads Kristian Hansen (FC Nordsjælland) og Kristoffer Lund (BK Häcken).

Læs også
Tidligere FCM-profil om ny cheftræner: »Fodboldkloge« Thomasberg ved, hvad han vil Tidligere FCM-profil om ny cheftræner: »Fodboldkloge« Thomasberg ved, hvad han vil
Læs også
Tidligere FCM-profil om ny cheftræner: »Fodboldkloge« Thomasberg ved, hvad han vil
Læs også
Officielt: FCM sælger kaptajn Sviatchenko til amerikansk klub Officielt: FCM sælger kaptajn Sviatchenko til amerikansk klub
Læs også
Officielt: FCM sælger kaptajn Sviatchenko til amerikansk klub
Læs også
Sportsredaktøren mener: FCM tænker endelig »inden for boksen« Sportsredaktøren mener: FCM tænker endelig »inden for boksen«
Læs også
Sportsredaktøren mener: FCM tænker endelig »inden for boksen«
Læs også
U18-landsholdsspiller på guldkurs: Herningenser fik femårig FCM-aftale på sin fødselsdag U18-landsholdsspiller på guldkurs: Herningenser fik femårig FCM-aftale på sin fødselsdag
Læs også
U18-landsholdsspiller på guldkurs: Herningenser fik femårig FCM-aftale på sin fødselsdag

Indlæser debat