Ny forsknings- og uddannelseschef udnævnt ved Nido Danmark

3. september 2021, 12.39

Professor, dr.med. Per Höllsberg bliver forsknings- og uddannelseschef i Nido. Foto: PR-foto

FORSKNING 1. oktober rykker professor, dr. med. Per Höllsberg ind som ny forsknings- og uddannelseschef ved Nido Danmark i Hospitalsenheden Vest.

Ansættelsen betyder, at de 5000 kvadratmeter helt nye rammer for forskning- og uddannelse i Nido-byggeriet i tilknytning til det nye hospital i Gødstrup får den bedst mulige saltvandsindsprøjtning, forud for at det nye hus tages i brug, siger lægefaglig direktør Jens Friis Bak i en pressemeddelelse.

- Vi har lagt vægt på at kunne tiltrække en forsknings- og uddannelseschef, som har ambitioner, evner og gennemslagskraft til at kunne lede og være motivator og katalysator for at bevæge et stærkt uddannelses- og forskningsmiljø i den rigtige retning, siger han.

Per Höllsberg er 60 år og kommer fra en ansættelse ved institut for biomedicin på Aarhus Universitet og har en omfattende videnskabelig produktion bag sig.

På Aarhus Universitet har han været studieleder inden for medicinstudiet og har stor erfaring inden for både forskningsledelse og uddannelsesledelse. Forskningserfaringen er opbygget nationalt og internationalt.

Om sine nye arbejdsopgaver siger han:

- Jeg er bevidst om, at grundlaget for at få succes som forsknings- og uddannelseschef er helt afhængigt af et åbent, tillidsfyldt og konstruktivt samarbejde, hvor alles individuelle kompetencer anerkendes og respekteres. Resultater er noget, man skaber sammen, og det er jeg en varm fortaler for.

I et borger- og patientperspektiv har Per Höllsberg øje for, at patientbehandlingen nu og i fremtiden udvikler sit fokus på kommunikation, så den enkelte borger kan træffe sine valg på et oplyst grundlag - også når det, der skal formidles fra fagpersonale til patient, måske er kompliceret.

- Alt dette begynder med sundhedspersonalets grunduddannelser og i kompetencer, der skal videreudvikles og vedligeholdes, siger professor, dr.med. Per Höllsberg, der har første arbejdsdag i Hospitalsenheden Vest 1. oktober.

Indlæser debat...