I kø i to timer og 150 biler mandag morgen: Kommune med opråb om overrendt genbrugsplads

Søndag var der på et tidspunkt 70 biler i kø til genbrugspladsen i Herning, og kommunen opfordrer nu borgerne til at vente med deres besøg

6. april 2020, 09.42

HERNING Efter at myndighederne igen tillod, at landets genbrugspladser kunne holde åbent, har de været meget populære.

Det gælder også i Herning, hvor genbrugspladsen på Mørupvej er blevet overrendt af borgere, som har været i haven eller har ryddet op i gemmerne.

Der har i flere dage været et stort pres på pladsen, som på grund af ombygning i øjeblikket har ind- og tilkørsel via Sandagervej.

Her konstaterede kommunen og politihjemmeværnet, som har reguleret trafikken, at der søndag ved middagstid var omkring 70 biler i kø, så rækken af biler strakte sig hen over Mads Eg Damgaards Vej og helt op til Herning Bowlinghal.

- Vi vil gerne opfordre til, at folk venter med at komme til efter påske. Hvis det ikke kan vente, skal man sørge for at have sorteret hjemmefra, så man hurtigere kan få smidt i de rigtige containere og komme ud igen, siger Karen Marie Frost, afdelingsleder ved Genbrug og Affald i Herning Kommune.

Kø i to timer

Sundhedsmyndighederne har givet tilladelse til, at der må være op til 10 biler på pladsen ad gangen, og det sørger vagter for at regulere ved porten.

Karen Marie Frost oplyser, at kommunen sidste år havde en dag med 2200 biler på pladsen, og den slags mængder kan på ingen måde lade sig gøre under de nuværende regler. Afdelingslederen forklarer, at nogle er lynhurtige til at få læsset af og komme ud igen, men der er også borgere, som bruger rigtig lang tid på pladsen.

Karen Marie Frost håber, at advarslen og udsigten til en meget lang kø kan få borgerne til at udsætte deres tur på genbrugspladsen til efter påske.

- Hvis jeg på forhånd ved, at jeg skal sidde i kø i en-to timer for at slippe ind på genbrugspladsen, så ville jeg helt klart vente til senere, siger hun.

For at undgå, at virksomhederne langs Sandagervej får spærret deres indkørsler, er der sat skilte op om, at borgerne ikke må holde foran dem.

Karen Marie Frost forklarer, at der er lange køer stort set hele dagen, så der er ikke noget »godt« tidspunkt at komme på.

Herning Kommune må ikke selv lave trafikregulering, så det har Politihjemmeværnet taget sig i de forgangne dage.

I denne uge var kommunen stillet i udsigt, at Politihjemmeværnet ikke kunne hjælpe, og at den måtte »nøjes« med, at politiet vil patruljere i området.

150 biler mandag morgen

Mandag morgen oplyser Karen Marie Frost fra genbrugspladsen, at problemet er vokset, og der holder omkring 150 biler i kø - både på Sandagervej og Mads Eg Damgaards Vej.

- Jeg håber meget, at vi kan få Politihjemmeværnet herud igen, for ellers bliver det kaos, forudser hun.