Herning samler ikke på sekundære placeringer

Udgivet:22. september 2022, 10.59

Læsetid:1 minut

Karl Højhus Jeppesen. Foto: Privatfoto

Af Karl Højhus Jeppesen. Elme Alle 3C Kibæk

1 år siden

ERHVERV Der er god gang i beskæftigelsen i Herning Kommune, og virksomheder leder efter kvalificerede medarbejdere til at løfte den tiltagende produktion. Det er selvfølgelig godt og positivt, at der er god gang i beskæftigelsen, men for nogle virksomheder et problem med manglen på arbejdskraft.

Herning er netop blevet nummer fem i en undersøgelse af de danske kommuners erhvervsvenlighed - men er det målet at være nummer 5?

I undersøgelsen om erhvervsvenlighed bliver landets kommuner målt i 10 kategorier. Herning har i de tre bedste kategorier placeringen som nummer et, når det gælder »Overordnet vurdering af erhvervsvenligheden«, nummer tre under »Grøn udvikling« og nummer tre under »Skatter, gebyrer og erhvervsarealer«.

I de 7 andre kategorier er Herning nummer 8, når det gælder »Information og dialog«, nummer 12 under »Kvalificeret arbejdskraft«, nummer 14 under »Infrastruktur og transport« og nummer 14 under »Uddannelse«, nummer 15 under »Sagsbehandling«, nummer 18 under »Brug af private leverandører« og nummer 34 under »Digitale rammer«.

Fælles for de mange placeringer er, at der er tale om Herning Kommunes service over for kommunens virksomheder i deres hverdag. Undersøgelsen viser derfor også klart, hvor Herning skal sætte ind for at servicere kommunens virksomheder endnu bedre.

Herning blev i 2012 kåret til at være Danmarks mest erhvervsvenlige kommune, men måtte så efterfølgende nøjes med sekundære placeringer og herunder som nummer 5 i år og som nummer 12 sidste år.

Når virksomhederne får den service, som de har behov for i deres hverdag, vil det i kommende erhvervsundersøgelser give gode karakterer til Herning Kommune, og vi bliver igen nummer et og dermed Danmarks mest erhvervsvenlige kommune.

Herning Kommune er ikke kendt for at samle på sekundære placeringer.