Brande blev til Haubjerg

Hele kommunens charmerende sangfugl gik fredag videre i X Factor og blev dagen efter fejret i hjembyen

22. marts 2014, 13.45

Flemming Hansen.

Der var hundredevis af mennesker i alle aldre, officiel flagallé, rød løber, blæsere, autografjægere, vagter med øresnegle, chokoladekage med portræt og kommunelogo, bortfløjne balloner på blå himmel, pressefotografer, journalister og kameramænd m/k.

Kort sagt - Brande var i nogle timer fra lørdag sidst på formiddagen på den anden ende. Årsagen var, at hele kommunens sangfugl, Henriette Haubjerg, fredag fik seerstemmer nok til at gå videre til finalen i DRs populære X Factor. På denne baggrund blev der arrangeret en slags surprise-party i hjembyen.

- Henriette tror, at hun skal på afslapnings-weekend, sagde en yngre kvinde i dynejakke med guldglimmer, der præsenterede sig som Malene fra X Factor-produktionen.

Henriette Haubjerg skulle efter sigende have sagt følgende til Malene:

"Nu glæder jeg mig bare til at komme hjem og lave ingenting."

Hvis det virkelig var hvad, den unge brandit troede, så måtte hun tro om igen.

Kvickly vinder

Da Henriette Haubjerg langt om længe dukkede op, kom der for alvor gang i mobiltelefonernes kameraer og de mange flag, der var blevet uddelt. Enkelte fældede sikkert også en lille tåre.

Bormester Carsten Kissmeyer (V) og viceborgmester Preben Christensen (FL) fik også lidt af rampelyset, da de trådte frem for at hylde hovedpersonen.

- Jeg tror, Henriette er glad for at være kommet så langt. Det er flot. Mange af jer har sikkert haft gang i mobiltelefonerne i aftes, sagde borgmesteren henvendt til publikum.

 

Læs hele reportagen fra en helt speciel lørdag med X Factor i Brande i Herning Folkeblad mandag

Læs også
Henriette hyldet i Brande