Glad i låget

17. juni 2015, 08.07

Man skal stoppe, mens legen er god, mener radioværten Monica Krog-Meyer. Foto: Jens Ulrich/dizzyBild, DR

portræt Da Monica Krog-Meyer sidste år fejrede sit 40-årsjubilæum hos DR, lå spørgsmålet lige for. Når nu hun rundede de 65 år i sommeren 2015, ville hun så slukke for mikrofonen og gå på pension? Sige tak for en hel masse vidunderlige år i lytternes tjeneste og sende et kindkys til det medie, hun har elsket hele vejen igennem trods voldsomme forandringer? Dengang svarede hun i et interview med Dagbladenes Bureau:

- For at bevare helbredet skal man nok ikke udfordre sig selv alt for meget bare for at bevise, at man kan. Så måske skruer jeg lidt ned efterhånden, og hvis DR kommer med et program, der passer til mig, siger jeg »Haps!«. Jeg bliver jo stadigvæk glad af at lave radio, så lige nu har jeg det sådan, at jeg da bare bliver ved.

Her et år efter har refleksionen alligevel sneget sig ind og påvirket hendes tanker om fremtiden. Man skal stoppe, mens legen er god, og det er den i den grad lige nu. Op til 800.000 lyttere lukker hver lørdag op for P4 for at følge med i »Mig og Monica«, og Monica Krog-Meyer har elsket hver en dag, ligesom hun har elsket de mange andre dage i et radiostudie. Men nu skal livet skrues anderledes sammen, offentliggjorde hun forleden.

- Nu skal jeg have tid til mig selv og beslutte, hvad jeg vil i stedet for at være i et skema, lyder det fra Monica Krog-Meyer, der ganske vist går på pension, men også godt ved, at hun næppe kan leve helt uden radio. Derfor vil trofaste lyttere stadig kunne følge hende i »Monicas mødested« på P5.

Født optimist ...