Varetægtsfængslet i fire uger: Mand uden mundbind i Rema 1000 gik amok og slog betjente med politistav

Manden havde ikke mundbind på i Rema 1000, og så stak det ellers helt af

29. november 2020, 12.02

Sundsboen, der gik amok, bliver sigtet for vold mod tjenestemand ved Retten i Herning. Foto: Flemming Hansen

SUNDS Midt- og Vestjyllands Politi nåede knapt nok at få søvnen ud af øjnene søndag morgen, før de blev kaldt til Sunds.

- Klokken 07.11 ringer personalet fra Rema 1000 i Sunds. De fortæller, at de har haft besøg af en kunde, der ikke havde mundbind på. Det gør de ham opmærksom på, og det bliver han meget ophidset over. Han skubber den ansatte i brystet og sparker ham i maven og spytter ham i ansigtet. Så går han fra butikken, og så ringer de til Midt- og Vestjyllands Politi, fortæller vagtchef Allan Riis.

- Vi sender en patrulje derud, og via lokalkendskab finder vi frem til, hvor han bor i Sunds og kører til adressen. Patruljen retter henvendelse til manden, og han bliver voldsomt ophidset, og der opstår tumult.

Fik fat i politistav

Politifolkene mister kontrollen over situationen.

- Det lykkes ham at få fravristet en politistav fra en af politifolkene. Han slår og rammer begge politifolk i hovedet. De beder om assistance, og vi får hurtigt hjælp frem, og får anholdt gerningsmanden uden dramatik, forklarer vagtchefen.

Ifølge lokalpolitiet i Herning havde de to betjente ellers forsøgt sig med peberspray, men det virkede tydelig vis ikke.

- De to kolleger blev kørt på skadestuen og blev behandlet for deres skader. En har fået en stor bule oven i hovedet, og en andet har fået et slag, så højre øje er lukket, siger Allan Riis.

Søndag blev manden varetægtsfængslet i fire uger for sin voldelige adfærd både i Rema 1000 og efterfølgende mod de to politibetjente.