Det var tæt på: Hundelufter opdagede skovbrand og slog alarm

Takket være en hundelufter kunne Brand & Redning MidtVest nå at få styr på en skovbrand, inden den for alvor fik bredt sig

19. april 2021, 18.08

Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING På Talundvej nordvest for Sunds opdagede en forbipasserende hundelufter mandag eftermiddag, at der var brudt brand i en skov.

Hun kunne se klare flammer og meget sort røg, og derfor alarmerede hun brandvæsenet.

Indsatsleder fra Brand & Redning Midtvest Peter Kristensen fik meldingen ved 17-tiden.

- Det var tæt på, siger han med henvisning til, at sådan en skovbrand kan brede sig lynhurtigt, hvis den ikke bliver opdaget i tide.

- Det er altid lidt hektisk i starten, fordi branden breder sig til alle sider, siger han og fortæller, at der rundt om skoven var både hede og juletræsskov.

- Og sådan noget juletræsskov - det brænder altså rigtig godt, siger han.

Læs også
Ups - borgers træfældning gik galt: Politi må afspærre hovedvej

Brandvæsenet fik heldigvis hurtigt branden under kontrol.

- Det er vel 400 kvadratmeter skov, som er brændt, så det er ikke så slemt, siger han og tilføjer:

- Det ser ud som om, at nogen har været ved at brænde nogle grene og noget af, og det er altså ikke så smart i de her dage med vejret. Det er ikke godt - og slet ikke, når man ikke holder opsyn med det.

Peter Kristensen forventer, at en times slukningsarbejde med de fire vandslanger og 12 brandfolk er nok, og han benytter også lejligheden til at sende rosende ord af sted til hundelufteren.

- Det var super, at anmelderen kom forbi og ringede til os, så vi hurtigt kunne rykke ud og få slukket branden, siger han.

Indlæser debat...