Dato i vejen: Traktortræk skubbet til september

25. juli 2020, 08.50

Allan Steffensen er en af de lokale, der plejer at bakke Aulum Traktortræk op. Hans Deutz har mulighed for at komme af stald til september. Foto: Henrik Lind Jørgensen

AULUM Dyrskuet med tilhørende traktortræk blev aflyst for flere måneder siden, men nu er det lykkedes at finde en ny dato til dieselrøg og grill-os på pladsen i Aulum. Så i stedet for at blive afholdt 7. august - dagen inden forsamlingsforbuddet bliver hævet yderligere - er traktortrækket skubbet til fredag 4. september.

Lige som alt muligt andet har landbrugets svar på Formel 1 været aflyst i år, så måske er der mange, som vil ud at vise deres særprægede eller helt almindelige køretøjer frem, og - ikke mindst - vise, hvad hestekræfter koblet med teknik kan flytte.

Der bliver kørt i otte klasser - udelukkende i såkaldt super standard. Det er traktorens vægt, der afgør, hvilken klasse, den stiller op i. Der er dog to klasser for de små traktorer op til 3500 kilo, afhængig af, om de har fire eller flere cylindre. De største traktorer kan veje op til 14 ton.

Det koster ikke noget at stille op, men det er et krav med kørekort til traktoren.

Aulum Traktortræk bliver organiseret af en gruppe private, men det plejer at blive holdt aftenen før Aulum Dyrskue.