Standpunkt: Turist på egen egn her i sommertiden

9. juni 2021, 10.25

Vibeke Larsen. Foto: Henrik Ole Jensen

I sidste uge landede magasinet »Tag på sommertur i Herning og Ikast-Brande« i de lokale postkasser sammen med Herning Folkeblad.

I sommermagasinet, der er udkommet i 75.000 eksemplarer og også bliver tilgængeligt i ferieområderne på vestkysten, slår Visit Herning i samarbejde med Herning og Ikast-Brande Kommuner og Mediehuset Herning Folkeblad et veldisponeret og inspirerende slag for gode, lokale oplevelser.

Heri opfordres vi alle lokalt til både at huske og benytte os af, at vi faktisk ikke behøver tage væk til andre egne og byer for at få flot natur, se kunst og arkitektur, tage på museer af alskens slags, sove i det fri, svømme, cykle eller fiske, vandre, spise på gode restauranter, shoppe og boltre os i et af områdets mange attraktioner. Alt det har vi masser af lige uden for døren, og i stedet for kun at opleve, når vi er turister andre steder, er det nemt og berigende at være turist på egen egn - og oplagt her i sommertiden.

Den opfordring vil jeg hermed gerne bakke op om. For både i Herning og Ikast-Brande er der et væld af herligheder, som vi bare ikke må snyde os selv for at gå på opdagelse i.

Så det kan vi jo passende gøre denne sommer, hvor mange af os holder ferie i Danmark eller måske har en sommer-fridag eller en weekend hist og her, hvor der endnu ikke er noget på programmet, og hvor det er oplagt at tage ud at opleve det lokale sommerland.

Og her kan sommermagasinet være til stor inspiration.

Som turistdirektør Mette Gottlieb sagde i Herning Folkeblad i forbindelse med udgivelsen af magasinet »Tag med på sommertur…«:

- Vi slår på det med at genopdage området. Der er mange ting, der ligger lige i baghaven, og som har et potentiale, men som man måske ikke rigtigt har set. Man kan både tage på weekendtur, tage børnebørnene med eller bruge sit hjem som feriebase og tage på dagsture.

- Jeg vil gerne opfordre til, at man udfordrer sig selv lidt. At man prøver at besøge noget, man aldrig havde drømt om, at man skulle besøge, og bliver overrasket og kommer til at tænke: »Hold nu op - har vi sådan noget her i området?«, sagde Mette Gottlieb.

Det er en god idé. Magasinet mindede mig om, at jeg for eksempel stadig har Harrild Hede til gode, og at det er alt for mange år siden, jeg sidst var i Søby eller på Klosterlund Museum. Så det kunne jo være oplagte udflugtsmål denne sommer.

Magasinet mindede mig også om, at vi da snart skal genbesøge »Deep Forest Art Land - Skovsnogen« ved Skarrild. For det er et helt unikt og skønt sted med kombinationen af kunst og natur, hvor man altid får nogle gode timer sammen.

Med afsæt i guiden i magasinet bliver det også denne sommer til endnu en gåtur eller flere i det dejlige område i Birk med både skulpturparken, labyrinten, De Geometriske Haver, Elia, museerne og de mange flotte bygninger.

Det er vist bare med at komme af sted. Der er mange gode forslag og inspiration i sommermagasinet.

Mangler du et eksemplar, kan du hente det på turistkontoret i Østergade 21 i Herning. Eller læse det online på visitherning.dk.

Læs også
Nyt sommermagasin er på gaden: Genopdag Herning og Ikast-Brande og få et overraskende nostalgi-trip
+Abonnement

Hvilke lokale oplevelser vil du anbefale? Kom med ideer og forslag i debatfeltet herunder.

Indlæser debat...