Herning-trio nomineret til årets hjerteredder

23. februar 2021, 08.48

I april sidste år fik Herning Folkeblad redningsmændene og Johannes Poulsen samlet sammen for at fortælle deres historie. Foto: Flemming Hansen

HERNING I marts sidste år faldt Johannes Poulsen om i indkørslen efter en løbetur. Ved hans side var hans 11-årige søn William Davis. William Davis får kaldt på hjælp og dermed tiltrukket Alma Palic’ opmærksomhed. Sammen med Patrick Hansen og Louise Rasmussen endte de to med at redde Johannes Poulsens liv. Hele den dag kan du læse meget mere om her.

Den indsats kan de nu måske se frem til at blive hædret for.

Handlede resolut

Den lille gruppe er nemlig blevet udvalgt blandt 47 indstillinger af en jury og nomineret til årets hjerteredder 2021. De er blandt tre finalister.

- Vi kan alle hjælpe, hvis et hjertestop indtræffer. De tre nominerede enkeltpersoner eller grupper til Årets Hjerteredder 2021 handlede alle resolut og gjorde deres yderste for at hjælpe et medmenneske tilbage til livet. Vi kan ikke takke dem nok, siger Anne Kaltoft, som er administrerende direktør i Hjertefonden, i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Hvert år hylder Hjerteforeningen livreddere, der havde modet og viljen til at træde til og give livreddende førstehjælp, da et medmenneske faldt om med hjertestop. De modige hjertereddere er en inspiration for os andre.

Årets Hjerteredder bliver kåret i Hjertegalla, der bliver sendt lørdag 13. marts.

De to andre nominerede er Natascha Zarp-Andersen, der reddede sin 4-årige søn Huxi, da han fik hjertestop efter en hoppetur i trampolinen i familiens have på Lolland, og Anne Sofie Balleby og hendes mor, Marianne Balleby. De reddede Anne Sofies kæreste, Jeppe Mikkelsen, alle fra Aalborg, da Jeppe faldt om med hjertestop i en hotelseng i Helsingør.