Ny leder af kreative uddannelser i Birk

Gitte Villemoes Larsen bliver ny Head of Design and business hos VIA University College i Herning

13. september 2021, 12.19

De kreative designuddannelser i Birk får ny leder i form af Gitte Villemoes Larsen. Foto: PR-foto

LEDELSE Gitte Villemoes Larsen er udnævnt til Head of Design and Business på VIA University College. Hun bliver dermed ansvarlig for den daglige drift og udvikling af alle uddannelserne under VIA Design and business, der i branchen stadig også er kendt under navnet Teko.

Uddannelserne til designteknolog, professionsbachelor i design og business, professionsbachelor i tekstildesign, håndværk og formidling samt erhvervsuddannelsen til beklædningshåndværker har hovedkvarter i Birk ved Herning, hvor der går cirka 1300 danske og internationale studerende. En del af uddannelserne udbydes også i Aarhus - nu på VIAs adresse i Ceresbyen, men fra 2024 i den nye kreative hub, som opføres i Sydhavnen.

Som Head of Design and Business bliver det Gitte Villemoes Larsens opgave at være spydspids for den udvikling, der lige nu sikrer at alle studerende fra VIA Design og business kommer ud i branchen med de nyeste kompetencer inden for både teknologi og bæredygtighed og samtidig besidder et entreprenant mindset, der skal bidrage til virksomhedernes vækst og gode løsninger.

- Vores dimittender kommer ud i en international branche, der er præget af et højt udviklingstempo men som samtidig bærer et stort ansvar for at vi i fællesskab kan indfri FNs verdensmål inden 2030. Det er et klart mål for mig, at vores studerende - både når de er i praktik, og når de kommer ud som færdiguddannede - har mod til at tænke nyt og stille de nødvendige spørgsmål, så vi får bevæget branchen i en mere bæredygtig retning, siger hun i en pressemeddelelse.

En naturlig kobling

Gitte Villemoes Larsen er selv uddannet markedsøkonom i international markedsføring tilbage i begyndelsen af 1990’erne. Siden har hun taget en uddannelse i Business Administration fra South Bank University i London og derefter en MBA i Change Management fra Aarhus Universitet.

Gitte Villemoes Larsen skal køre et tæt parløb med uddannelsesdekan René Foli. Og at hun nu skal stå i spidsen for ikke kun business- men også designuddannelser ser hun som en udfordring, men også som en naturlig kobling.

- Jeg er ikke designer, det har jeg heldigvis en række meget dygtige kolleger der er, som jeg arbejder tæt sammen med hver dag. Men det er helt grundlæggende for os her i VIA, at design og business hænger uløseligt sammen. Uden business er der ingen design, og uden design er der ingen business. Vi uddanner til en branche, som eksporterer for mere end 30 milliarder kroner om året, og det er deres succes, vi i kraft af vores uddannelser og forskning skal understøtte, siger hun.

Gitte Villemoes Larsen har været ansat i VIA siden 2014, først som underviser og siden 2015 som uddannelsesleder. Tidligere har hun arbejdet som Project og Marketing Manager hos Jyske Bank og hos henholdsvis Vestas og NEG Micon som Marketing og Business Developer.

Indlæser debat...