- Jeg havde det bedst i fængslet

John Nielsens tilværelse er i dag helt modsat årene som misbruger, hvor det handlede om at være uærlig og lyve for folk

28. april 2019, 10.01

- I dag tror jeg på, at jeg er god nok. Det var der aldrig nogen, der havde sagt til mig før i tiden, fortæller John Nielsen. Foto: Flemming Hansen

TIMRING Gennem sine 30 år som stofmisbruger, hvoraf en stor del af tiden blev tilbragt bag tremmer, spillede John Nielsen aldrig efter de »normale« spilleregler.

- Jeg har været institutionsbarn, siden jeg var ni år, så der var ikke rigtig nogen til at fortælle mig, hvordan livet skulle være, og hvordan man gjorde tingene. Jeg havde det egentlig bedst i fængslet, for når jeg var udenfor, kunne jeg ikke rigtig finde ud af det, fortæller den 69-årige Møltrup-beboer, der var 35 år, før han fik sin første lejlighed.

- Og efter jeg kom på plads i lejligheden, sad jeg bare og tænkte: »Hvad så?« De eneste relationer, jeg havde, var til andre misbrugere, så selv i mine »clean times« havde jeg det ikke godt. Det var ikke rart at være clean - det var drevet af frygten, siger han og opsummerer sin tidligere tilværelse på denne måde:

- Det handlede om at være uærlig og lyve for folk - det var helt modsat min tilværelse i dag. Jeg har stadig svært ved at forklare, hvordan jeg er blevet den person, jeg er i dag.

Læs også
- Vi tør ikke rigtig binde os til nogen
+Abonnement

Alle har en historie...