Bedst ud af 1500 bands: Herning-musiker sejrede i KarriereKanonen

Frederik Marius Reese og duoen »Føl som« vandt KarriereKanonen og skal blandt andet optræde på Smukfest

24. juni 2020, 09.40

Emmanuel Matongo (t.v.) fra Brønderslev og Frederik Marius Reese fra Herning har dannet duoen »Føl som«, og de sejrede i KarriereKanonen. Foto: Andreas Landgaard

HERNING Hiphop-duoen »Føl som«, hvor Frederik Marius Reese fra Herning er med, blev en af vinderne i Danmarks Radios store talentkonkurrence, KarriereKanonen.

Mere end 1500 danske bands og solister deltog, og det endte med to vindere: Enmandsprojektet »Såforsatan« og »Føl som«.

- Først og fremmest er vi sindssygt glade. Det har været en lang og nervepirrende rejse, som også blev endnu mere nervepirrende på grund af corona. Så det var en kæmpe forløsning. Jeg er sindssygt glad og stolt, fortæller Frederik Marius Reese.

Udover æren modtager »Føl som« et skræddersyet talentudviklingsforløb hos Bandakademiet og koncerter og spillejobs arrangeret af DR Koncerthuset, SPOT og Smukfest, når der engang må spilles rigtige koncerter igen. Og samtidig følges vindernes udvikling tæt på P3 og DR’s digitale platforme.

- Vi har allerede påbegyndt det videre forløb med Bandakademiet. Vi får en masse sparring, og de udfordrer os i forhold til vores visioner for fremtiden.

- Det bliver også rigtigt fedt at have dem med når vi eventuelt skal ind at forhandle pladekontrakter. Og så samarbejder de jo med arrangørerne bag Smukfest og Spot så måske kommer der nogle koncerter op næste år- det er dog ikke fastlagt endnu på grund af corona, siger Frederik Marius Reese.

Læs også:
Herning-musiker er i finalen i KarriereKanonen: Fandt kærligheden til hiphop på Susannes Danseskole
Abonnement