FCM-talent elsker Manchester City og engelsk i skolen

Sebastian Lodberg kom til FC Midtjyllands akademi med sin tvillingebror Albert før denne sæson. Han synes selv, hans spillestil minder lidt om David Silva

Udgivet:04. november 2022, 09.54

Læsetid:3 minutter

Sebastian Lodberg. Foto: FCM

3 måneder siden

1. Hvor er du opvokset, og hvordan kom du til FCM?

Jeg er født og opvokset i Horsens, hvor jeg også altid har spillet fodbold. Jeg kom til FCM på en aftale, der betyder, at jeg skal gå på ISI og spille på U17-holdet. Det tilbud fik mig og min tvillingebror (Albert Lodberg, red.) omkring vinter, og vi sagde ja tak rimelig hurtigt.

2. Hvad har indtil videre været den største oplevelse i din fodboldkarriere?

Jeg føler ikke sådan rigtig, at jeg har en helt speciel oplevelse, men ting som DBU-samlinger og U17-kampe allerede som U15-spiller var noget, som jeg virkelig har gået rigtig meget op i, og det er noget af det, der står klarest for mig.

3. Hvad er dine mål for dig selv og holdet i denne sæson?

Mit mål for det næste år er helt sikkert at udvikle mig så meget som muligt og at få så mange ligaminutter som muligt. Derudover mener jeg også, at vi som hold skal spille med oppe, hvor det er sjovt. Men mit personlige mål er som sagt, at jeg kan blive en endnu bedre fodboldspiller.

4. Hvilke dele af dit spil vil du gerne forbedre?

Jeg vil gerne forbedre det hele. Jeg tænker ikke i mål, og det gælder egentlig alt. Men de ting, som jeg allerhelst vil forbedre i mit spil, er at blive endnu mere farlig på sidste tredjedel, score mål og lave flere assists.

5. Hvilken velkendt fodboldstjerne minder lidt om dig og hvorfor?

Jeg har fået at vide, at jeg minder om David Silva. Han er en rigtig god mellemrumsspiller og har en god pasningsfod. Men det er kun ting, som jeg har hørt andre sige. Jeg har ingen idé om det selv.

6. Hvilken træner har betydet mest for din udvikling - og hvordan?

Min træner i AC Horsens, Anders Wittorff. Ham havde jeg som træner i 2 år, og han har betydet rigtig meget for mig. Ham har jeg kunne lære sindssygt meget af både på banen men også udenfor banen, hvilket også fylder meget for mig, da der er så mange mentale ting i fodbold.

7. Hvad laver du i din fritid?

I min fritid slapper jeg egentlig mest af. En gang imellem kan det være med venner eller familie, men ellers så kan jeg godt lide bare at slappe lidt af, se noget Viaplay eller hvad det nu kan være. Jeg spiller også lidt basket, når vejret er til det.

8. Hvilket skolefag kan du bedst lide og hvorfor?

Mit yndlingsfag i skolen må er engelsk, tror jeg. Sådan noget som dansk, matematik og alle de der naturfag har ikke sådan rigtig vækket min største interesse. Men engelsk kan jeg godt lide, fordi jeg synes, at det er sjovt at lære et nyt sprog. Jeg synes også, at det er rigtig sjovt at tale sproget og elsker engelske film og serier.

9. Hvad ved få mennesker om dig?

Rigtig få mennesker ved at jeg elsker at gå i bad. At gå i bad med høj musik er simpelthen det bedste. Jeg går gerne i bad to gange om dagen.

10. Hvilken klub holder du med - udover FCM - og hvorfor?

Jeg er Manchester City-fan. Det har jeg været i nogle år nu, og jeg synes simpelthen ikke, at man finder meget smukkere fodbold. Det er det klart fedeste hold at se i min optik, da de kan så meget med fodbolden.