Skidt start på Europa League: FCM dukket i Østrig

FC Midtjylland åbnede gruppespillet i Europa League med et nederlag mod den formodet svageste modstander i puljen

Udgivet:08. september 2022, 20.42

Læsetid:3 minutter

Emiliano Martínez (t.v) debuterede for FCM og gjorde det ok, men Ulvene tabte sæsonens første Europa League-gruppekamp mod Sturm Graz. Foto: Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

1 år siden

FODBOLD Hvis der skal stå europæisk fodbold i kampprogrammet for FC Midtjylland efter nytår, skal de danske vicemestre formentlig holde Sturm Graz bag sig i Europa League.

Men den mission led torsdag aften et knæk, da FC Midtjylland tabte 0-1 på udebane mod østrigerne i Europa Leagues gruppe F.

Midtjyderne var en spiller i overtal i kampens sidste 16 minutter, men set over hele kampen var det østrigerne, der skabte flest og størst chancer og ikke ufortjent tog alle tre point.

Graz grundlagde sejren i første halvleg, hvor ulvene slet ikke kunne få spillet til at hænge sammen over for det energiske og velstrukturerede østrigske presspil.

Føringsmålet faldt allerede efter otte minutter, hvor FCM var helt på hælene. Venstrebacken Amadou Dante blev spillet fri og smækkede et hårdt, fladt indlæg ind foran, som angriberen Emanuel Emegha mødte i forreste område til 1-0.

Men der stoppede problemerne ikke. FCM fik lov at være en del på bolden, men Sturm Graz beviste igen og igen, at de var i stand til at erobre bolden højt på banen og skabe store chancer med et fingerknips.

Læs også
Se FCM-karaktererne: Stærk keeper og jammerlig brasser Se FCM-karaktererne: Stærk keeper og jammerlig brasser
Læs også
Se FCM-karaktererne: Stærk keeper og jammerlig brasser

Lössl forhindrede værre

Én af de største kom efter 24 minutter, da 19-årige Emanuel Emegha modtog en lang aflevering og satte sig igennem overfor FCM-forsvaret med bekymrende lethed. Men den livlige hollænder ramte overliggeren via Juninhos bagdel på sin afslutning fra tæt hold.

Jonas Lössl diskede op med flere redninger – blandt andet en god parade på en afslutning fra Sturm Graz’ danske offensiv-spiller William Bøving.

Lössl var også redningsmanden, da FCM begik et nærmest uvirkeligt klodset straffespark. I duel med østrigernes Jusuf Gazibegovic stak Evander Ferreira sin arm ind foran Graz-spilleren og slog til bolden. Men Lössl reddede straffesparket fra Tomi Horvat tre minutter før pausen.

Ulvene kom bedre ud fra pausen. FCM’erne udstrålede mere overskud og formåede at trykke Sturm Graz fint tilbage i perioder. Et par store chancer blev det også til. Sory Kaba satte Anders Dreyer op med en hælaflevering tidligt i halvlegen, og senere var det fint kombinationsspil mellem Evander Ferreira og Dreyer, der gav en god afslutning fra sidstnævnte.

Sturm Graz havde dog også et hovedstød på overliggeren, og Erik Sviatchenko sparkede væk på målstregen i samme angreb.

Læs også
FCM’s bedste i Graz: Skuffet over vores mange fejl FCM’s bedste i Graz: Skuffet over vores mange fejl
Læs også
FCM’s bedste i Graz: Skuffet over vores mange fejl

Rødt kort til Graz-kaptajn

16 minutter før tid fik FCM en gylden chance foræret af østrigernes anfører, Stefan Hierländer. Han havde gult kort i forvejen og valgte alligevel at stemple Paulinho i en ufarlig situation og blev vist ud.

Få minutter senere ville midtjyderne gerne have straffespark. I en duel mellem Erik Sviatchenko og Amadou Dante ramte bolden Graz-backens arm, men efter videogennemgang måtte FCM nøjes med et hjørnespark.

I slutfasen forsøgte FCM at trykke på. Men det blev ikke til åbne målchancer trods overtallet.

I puljens anden kamp vandt italienske Lazio 4-2 på hjemmebane over hollandske Feyenoord.

Næste kamp i gruppespillet venter om en uge, når FC Midtjylland får besøg af Lazio på MCH Arena. Inden da spiller FCM på udebane mod FC Nordsjælland i superligaen på søndag.

Herunder kan du genopleve kampen, som den udspillede sig i Ritzaus liveblog: