Dansk EM-drøm brast: Slået i forlænget spilletid

Det danske landshold førte 1-0 på Mikkel Damsgaards frisparksdrøn, men endte med at tabe 1-2 efter forlænget spilletid mod England. Englænderne møder Italien i finalen. Genoplev kampen her i livebloggen

Udgivet:07. juli 2021, 19.46

Læsetid:2 minutter

De danske spillere takker for opbakningen fra omkring 8000 danske fans på Wembley i London efter 1-2-nederlaget mod England. Landsholdet har gentagne gange under slutrunden understreget, hvor meget det har betydet for dem at mærke den enorme opbakning fra det danske folk. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| jjk@herningfolkeblad.dk

FODBOLD Et dejligt, dansk fodboldeventyr fik en brat afslutning i EM-semifinalen.

Det danske landshold tabte 1-2 til England, men først efter 120 minutters medrivende og nervepirrende fodbold, hvor kaptajn Kjær og kompagni solgte sig dyrt.

Englænderne begyndte bedst. De satte sig på spillet og trykkede Danmark tilbage. Men det kastede ingen åbne målchancer af sig.

Som halvlegen skred frem, fik danskerne bedre fat og begyndte især at true på omstillinger. Mikkel Damsgaard, en af EM’s helt store kometer, kom til en god afslutning, der gik tæt forbi.

Efter en halv time fik de rød-hvide frispark små 25 meter fra mål. 20-årige Damsgaard tog ansvaret og knaldede frisparket direkte i nettet med et brækkende tordenhug af et spark. 1-0 til Danmark og ekstase på tværs af landet, mens størsteparten af Wembley måbede.

Men England svarede hidsigt igen. Kasper Schmeichel diskede op med en kæmperedning over for Raheem Sterling.

Og bare ni minutter efter den danske scoring faldt udligningen. Harry Kane faldt ned i banen og sendte højrekanten Bukayo Saka af sted med en perfekt stikning. Saka sendte bolden på tværs mod Raheem Sterling. Simon Kjær kastede sig ned i en redningsaktion, men endte med at få sidste fod på bolden i duel af Sterling og dermed score selvmål til 1-1.

Engelsk pres voksede og voksede

Kasper Dolberg havde en god mulighed med et knaldhårdt spark fra 22-23 meter i begyndelsen af anden halvleg. Målmand Jordan Pickford reddede den, men måtte give hjørne.

Kasper Schmeichel måtte også diske op med en stor redning, da Harry Maguire kom til et godt hovedstød efter et engelsk hjørnespark.

Som halvlegen skred frem voksede det engelske pres. Danmark blev presset tilbage og tilbragte stadig mere tid i forsvarsrollen.

Men den danske defensiv holdt stand - godt hjulpet af målmand Kasper Schmeichel - i den ordinære tid og tvang opgøret ud i forlænget spilletid.

Der fortsatte det engelske pres, men danskerne satsede på sporadiske kontrastød.

Afgørende straffespark

Ét minut før udløb af den første halvleg af den forlængede spilletid fik England straffespark. Joakim Mæhle stak sin fod uklogt ind foran Raheem Sterling, der tog imod tilbuddet og lod sig falde. Dommeren så den lille berøring og dømte straffesparket.

Kasper Schmeichel reddede sparket fra Harry Kane, men returen endte foran Kane til 2-1.

Kort efter måtte indskiftede Mathias Jensen humpe ud med en skade. Det ramte landsholdets chancer, for alle udskiftninger var brugt, og danskerne måtte dermed spille det sidste kvarter i undertal.

Et par hjørnespark og indlæg formåede danskerne alligevel at komme til. Men den engelske keeper, Jordan Pickford, blev ikke tvunget til store redninger.

Genoplev semifinalebraget mod England herunder i Ritzaus liveblog: