International Street Art Festival i Brande er aflyst

Lions Brande vil ikke bede sponsorerne om lovede donationer midt i en pandemi

19. marts 2020, 12.54

Lions Brande har allerede nu meldt ud, at årets Street Art Festival vil blive aflyst. Foto: Henrik Ole Jensen

BRANDE - Lions Brande har med tungt hjerte besluttet at aflyse International Street Art festival 2020.

Ordene kommer fra Mogens Bentzen fra Lions, der i en pressemeddelelse begrunder aflysningen med corona-pandemien, som vil påvirke og vanskeliggøre planlægningen og mulighederne for at forberede og gennemføre den internationale festival, som i de foregående fem år har tiltrukket kunstnere fra hele verden og samtidig tusindvis af gæster fra hele landet.

Stor usikkerhed

- Rigtigt mange sponsorer har igen i år givet tilsagn om at støtte festivalen i Brande - og vi er næsten i mål med indsamlingen for at kunne finansiere arrangementet. Uanset hvordan corona-epidemien udvikler sig, vil der de næste måneder være stor usikkerhed omkring afviklingen af sådan et arrangement. Mange af de store udgifter til festivalen vil skulle afholdes de næste måneder, og hvis vi skal behandle vores sponsorer, leverandører, og de tilmeldte kunstnere ordentligt, skal vi give endelig besked om afviklingen nu, lyder det fra Mogens Bentzen.

Købt eller solgt

Det er netop nu, at planlægningen af arrangementet går ind i den mest travle fase.

I princippet kan man så til juni stå i den situation, at det alligevel ikke vil være muligt at holde festivalen.

Desuden er det også af afgørende betydning, at mange af de lovede sponsorater kommer fra forretninger og firmaer, der i den aktuelle situation ikke ved, om de er købt eller solgt.

- I den situation vil vi i Lions Brande ikke kunne bære at bede sponsorerne om at udbetale de lovede penge, påpeger Mogens Bentzen.

Af hensyn til den almindelige usikkerhed, og af hensyn til de mange lokale sponsorer, som har givet tilsagn om støtte, mens forretningen gik godt, har Lions besluttet at aflyse Street Art festivalen 2020, mens det endnu er muligt, og den økonomiske risiko kan begrænses.