Kendt kunstner til fernisering i Videbæk laver kobling mellem naturen og troen

Stor interesse for ny udstilling af billed- og kirkekunst i Vestjyllands Kunstpavillon

4. marts 2019, 15.04

Simon Aaen fortalte ved ferniseringen om sin kunst - og udtrykte håbet om, at gæsterne i hans værker kunne finde det usete i det sete. Foto: Flemming Hansen

VIDEBÆK - Spændingsfeltet mellem troen og naturen fascinerer mig meget. Jeg synes, det er rigtigt spændende.

Det sagde billed- og kirkekunstneren Simon Aaen, Rønde på Djursland, henvendt til et meget stort publikum, der lørdag eftermiddag deltog i ferniseringen på en ny udstilling i Vestjyllands Kunstpavillon.

»Naturen og troen - sprækker af lys« er titlen på udstillingen, der kan ses i kunstpavillonen frem til og med 7. april. 42 værker præsenterer Simon Aaen på udstillingen, hvor der både er naturbilleder og billeder med motiver hentet fra bibelhistorien.

Udstillingens undertitel - »Sprækker af lys« - skinner igennem i Simon Aaens værker med motiver hentet fra troens verden. Her er der i alle de dramatiske billeder i de mørke farver altid en lys strimmel - sprækken af lys, som vi alle kan opleve i Bibelens budskaber om håb.

Simon Aaen er en kendt kunstner i det midtjyske. Han har i forbindelse med restaureringen af Ilskov Kirke i 2013 i samarbejde med Per Steen Hebsgaard blandt andet lavet tre glasmalerier, da buerne bag alteret blev åbnet, så glasmalerierne nu udgør kirkens alter.

Da Skarrild Kirke skulle renoveres i 2017, blev menighedsrådet så betaget af Simon Aaens arbejder i Ilskov, at han blev valgt til også at forestå den kunstneriske udsmykning af Skarrild Kirke.

Samme år havde han en lignende opgave i Thyregod Kirke, og tidligere har han lavet kirkeudsmykninger i Brøndby Strand Kirke, i Haldum og Haverslev Kirker i Vendsyssel og i 2017 ligeledes i den Dansk-lutheranske Kirke i Vancouver, Canada.

I øjeblikket er Simon Aaen i gang med kirkeudsmykninger til Rønbjerg Kirke ved Skive, til Nyhuse Kapel ved Frederiksborg Slotskirke og til Haastrup, Jystrup og Albæk Kirker.

Ind med modermælken...