Professor bliver tilknyttet Gødstrup

Ulrik Schiøler Kesmodel bliver adjungeret professor ved Kvindesygdomme og Fødsler på Regionshospitalet Gødstrup

Udgivet:25. marts 2023, 13.32

Læsetid:1 minut

Ulrik Schiøler Kesmodel tilknyttes som adjungeret professor ved Kvindesygdomme og Fødsler, Regionshospitalet Gødstrup. Foto: Aalborg Universitetshospital

3 måneder siden

SUNDHED Det er en faglig sværvægter inden for forskning i gynækologi og obstetrik, der per 1. april bliver tilknyttet Kvindesygdomme og Fødsler i Gødstrup med hæderstitlen adjungeret professor ved Aarhus Universitet. Dermed ager afdelingen næste vigtige skridt i ambitionen om at blive universitetsklinik, lyder det fra afdelingens forskningsansvarlige overlæge.

- Det har en stor betydning for Kvindesygdomme og Fødsler at få tilknyttet Ulrik Schiøler Kesmodel som adjungeret professor, da vi arbejder på at opnå status som universitetsklinik. Her vil Ulriks mangeårige erfaring og ekspertise være med til at gøre afdelingen mere robust forskningsmæssigt og sikre forskning af god kvalitet sammen med afdelingens øvrige forskere, siger forskningsansvarlig overlæge ved Kvindesygdomme og Fødsler, Anne Hammer Lauridsen.

Professor Ulrik Schiøler Kesmodel er ansat som klinisk professor og overlæge ved Afdeling for Gynækologi og Obstetrik på Aalborg Universitetshospital, og har stor erfaring med epidemiologi, som er studier af sygsomme og helbredsforhold i befolkningen - herunder registerforskning i kvindesygdomme og graviditet og fødsler.

Ulrik Schiøler Kesmodel har primært forsket i reproduktion og social obstetrik - graviditet, fødsler og livsstilssygdomme - men har i de senere år også forsket i risikoen for livmoderhalskræft hos overvægtige kvinder.

Ulrik Schiøler Kesmodel vil som adjungeret professor ved Kvindesygdomme og Fødsler bidrage med viden om forskningsmetodik, epidemiologi og statistik og være medvejleder på ph.d.-projekter og medansøger på større fondsansøgninger.

- Jeg glæder mig rigtig meget til et nyt og spændende kapitel i mit arbejdsliv, hvor vi vil forsøge at arbejde med udfordrende spørgsmål om blandt andet screening og diagnostik af kræft hos kvinder, siger professor Ulrik Schiøler Kesmodel.

Indlæser debat