Millionunderskud hos Thygesen Textile

Tekstilkoncernen har alene tabt syv millioner kroner på sin aktieinvestering i Herning Shipping

Udgivet:02. september 2011, 12.16

Læsetid:1 minut

Modelfoto: Colourbox.com

Brian Kjær Andersen

11 år siden

Tekstilkoncernen Thygesen Textile Group (TTG) har offentliggjort sit regnskab for 2010/11. Det viser et minus på 13,7 millioner kroner efter skat. 

Halvdelen af årets underskud er dog skabt i en hel anden branche. Selskabet har siden 2007 været medejer af Herning Shipping, som har været i økonomiske problemer og tidligere i år blev overtaget af investeringsfonden Triton.

Forventer positiv fremtid

Rederiets værdi er faldet betydeligt, og det betyder for TTG, at man har foretaget en nedskrivning i aktieinvestering i Herning Shipping på syv millioner kroner. Den øvrige del af underskuddet skyldes et negativt resultat i Thygesen Fabrics koncernen.

Bestyrelsesformand Niels Laurits Thygesen vælger den positive tilgang i sin kommentar til regnskabet:

- Efter tab de seneste tre år har der været arbejdet hårdt på en omstrukturering af aktiviteterne i Thygesen Fabrics. Disse omstruktureringer er nu snart afsluttet, og vi kan koncentrere os om de fremadrettede aktiviteter. Herudover er det glædeligt, at det associerede selskab Müller Textil i Tyskland fortsætter den positive udvikling. Det samlede nettoresultat i TTG-koncernen er selvfølgelig utilfredsstillende, men vi glæder os over fremgangen i forhold til sidste regnskabsår og forventer en fortsat positiv udvikling, oplyser han.