De svageste rammes igen i Herning

28. juni 2018, 12.30

HANDICAP OG PSYKIATRI Den økonomiske ramme på Handicap- og psykiatriområdet er for lille. Det må efterhånden være tydeligt for enhver, og alligevel ser det ikke ud til, at der kan skaffes et flertal i Herning Byråd for at øge rammen. Og hvorfor kan der så ikke det?

J,a forklaringen indtil videre er, at den alt for lille økonomiske ramme på handicap- og psykiatriområdet er et problem, der skal løses på landsplan, da det skyldes manglende demografi regulering. Når antallet af borgere med behov for hjælp og støtte øges, udløser det således ikke flere penge til kommunerne over bloktilskuddet, som det ellers sker på både daginstitutions- og skoleområdet.

Det er helt sikkert et problem, at der er den forskel mellem områderne, og i SF-Herning er vi enige i, at det skal løses i Folketinget. Derfor går Peter Nowack, som er SF's lokale folketingskandidat til valg på at få demografi regulering til Handicap- og psykiatriområdet ved det kommende folketingsvalg.

Men skal borgerne og de ansatte på handicap- og psykiatriområdet i Herning så bare vente på, at folketinget sender flere penge? Nej, det synes vi i SF-Herning ikke, de skal. Vi er simpelthen nødt til at udvide den økonomiske ramme allerede ved dette års budgetforhandlinger.