
Nej, Norup - vi skal passe på vores velfærd i stedet for at beskære den
Udgivet:03. oktober 2022, 11.42
Læsetid:2 minutter
Anne Paulin. Foto: Steen Brogaard
12 måneder siden
PLAN Michael Norup, folketingskandidat for De Konservative, skriver i et indlæg i Herning Folkeblad 27. september, at vi sagtens kan finde penge til at spare i vores velfærd. Det synes jeg ikke, vi kan!
Vi skal bibeholde vores velfærd. Vi skal ikke have flere topskattelettelser, så de rigeste bliver endnu rigere, men holde hånden under de svageste, som har mindst og har mest brug for vores hjælp.
Flere af de ting, der bliver nævnt, som kan spares væk, er ting, som er en grundlæggende del af vores velfærdssamfund. Der er brug for it-systemer, som de ansatte kan benytte i samspillet med borgerne, der er brug for, at holde hånden om de svageste, og der er også brug for at bruge penge på jobcentre, som skal hjælpe vores borgere videre i livet med de bedst mulige forudsætninger for at komme i job igen.
I De Konservatives økonomiske plan vil de nedlægge 39.000 offentlige arbejdspladser, og det vil betyde markante besparelser i alle kommuner. De Konservative påstår, at det ikke vil betyde nedskæringer i velfærden, hvis alle kommuner bare drives som de 10 bedste. Men hvordan vil Pape sørge for det? Søren Pape Poulsen kunne ikke selv styre sin egen kommune efter egne høje idealer og placere sig blandt de 10 bedst drevne, da han selv var borgmester. Det er alt for nemt at sige, at penge sagtens kan findes, men knapt så nemt i praksis.
Danmark er allerede på ansvarlig økonomisk kurs. Regeringen har fremlagt et stramt finanslovsforslag på grund af den usikre tid, vi står i. Og i mange kommuner mærker man allerede konsekvenserne af inflationen i de mange kommunale budgetter, der lægges for tiden. Derfor er tiden ikke inde til store besparelser i velfærden.
Tværtimod har vi brug for flere varme hænder, som kan tage sig af dem, der har brug for det. Specielt fordi vi mod 2030 får markant flere børn og ældre, som også har brug for pleje, omsorg og undervisning. Derfor tager vores reformudspil højde for ændringerne i befolkningssammensætningen, så pengene følger med. Derudover er jeg glad for, at vi lægger op til, at der skal bruges mindre tid på papirarbejde og mere tid på nærvær og omsorg med børn, ældre og syge!
Det glæder mig, at vi netop også har fået en aftale om færre elever pr. klasse i hus.
Det betyder, at der fra næste skoleår maksimalt må være 26 elever i hver nye klasse, og vi arbejder stærkt på også at sikre flere pædagoger per barn med aftalen om minimumsnormeringer.
Vi skal bruge tid på det, der virkelig betyder noget: varme hænder og borgeren i centrum.
Husk på hvem de forskellige partiers økonomiske planer rammer, når du sætter dit kryds.