Sådan gik det: Mestrene til tælling i Aarhus: Lider første sæsonnederlag på udebane

Et tandløst FC Midtjylland-mandskab tabte søndag 0-3 ude mod AGF

12. juli 2020, 19.02

Det var ikke sjovt at være FC Midtjylland i Aarhus her til aften. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FODBOLD Hele syv pladser i forhold til startopstillingen i torsdagens guldkamp mod FC København var ændret, og det var måske med til at give usikkerhed i gelederne.

I hvert fald var det en sløj præstation, som de nykårede mestre leverede i søndagens udekamp mod AGF. Værterne vandt 3-0, og det var samtidig tredje sejr på stribe til AGF mod FCM.

Det var også »ulvenes« første nederlag på udebane i denne sæson i Superligaen, og dermed endte også en stime på 11 udesejre i træk. Nu har FCM 15 sejre, en uafgjort og et nederlag i 17 udekampe i Superligaen.

AGF kom foran allerede efter otte minutter ved Patrick Mortensen, og herfra stod der stort set AGF på resten af kampen.

Det blev dog først 2-0 i begyndelsen af anden halvleg, da Casper Højer Nielsen sendte et tordenskud i nettet langt udefra. Skuddet kom efter et hjørnespark, der blev spillet tilbage til Casper Højer, og det snød et passivt FCM-forsvar.

Ronnie Schwartz blev overhalet

Kampen blev lukket et kvarter før tid, da Patrick Mortensen scorede sit andet mål og samtidig overhalede FCM’s Ronnie Schwartz på topscorerlisten. Mortensen har nu scoret 16 mål mod 15 til »plaffeministeren«.

I denne sæson er der scoret 23 mål mod FCM. AGF har bemærkelsesværdigt nok stået for de 10 af dem.

Hele FCM-forsvaret var skiftet ud til kampen. Dion Cools, Manjrekar James, Rasmus Nicolaisen og Marc Dal Hende havde en svær kamp. Frank Onyeka var tilbage efter karantæne, og så fik Ronnie Schwartz chancen på topppen.

FC Midtjylland spiller igen på fredag, hvor FC Nordsjælland kommer på besøg på MCH Arena.

Genlæs kampen i vores liveblog herunder.