DM-guld midt i tysk irritation: Jeg stod og brokkede mig, da de kom med champagne

Casper Tengstedt stod og brokkede sig til dommeren under det traditionsrige tyske Spax Cup-stævne, da assistenttræneren kom med champagne og beskeden om, at DM-guldet var i hus

10. juni 2019, 16.12

Casper Tengstedt har spillet en stor sæson for FC Midtjyllands U19-hold. Han blev suveræn ligatopscorer og delt nummer to på topscorerlisten i UEFA Youth League. Nu slutter han sin ungdomstid med det andet danske U19-mesterskab på stribe. Foto: Tom Laursen (Arkiv)

Fodbold Irritation og skuffelse blev hurtigt vendt til ekstatisk jubel og lykkefølelse for FC Midtjyllands U19-spillere.

I minutterne efter 0-0-kampen mod Fortuna Düsseldorf ved Spax Cup i Tyskland fik spillerne pludselig en uventet glædelig nyhed hjemme fra Danmark. De er danske mestre igen.

AaB formåede nemlig kun at spille 2-2 mod Silkeborg i deres udsatte kamp i U19 Ligaen.

- Det var en meget speciel situation. Vi havde lige spillet 0-0 mod Düsseldorf, og jeg var pissefrustreret, fordi jeg synes, at det var en kamp, vi burde have vundet. Og så stod jeg og brokkede mig lidt til dommeren, da jeg så René (S. Andersen, assistenttræner, red.) og et par af de andre komme løbende med champagne, fortæller topscorer Casper Tengstedt.

- Før kampen tænkte jeg selvfølgelig meget på, at AaB's kamp ville være slut, når vi havde spillet mod Düsseldorf. Men jeg regnede med, at de ville vinde over Silkeborg. Det burde de jo også gøre. Men det var selvfølgelig sindssygt fedt, da vi fik den besked, fortæller U19 Ligaens ubestridte målkonge med 22 mål i 22 kampe i denne sæson.

Arrangørerne ved Spax Cup markerede det også - både på stadion i Ennepetal og på de sociale medier - at deres danske gæster blev danske U19-mestre, mens de rendte rundt på de tyske baner.

Men der var faktisk kun en god håndfuld spillere med, der nu er danske mestre. FCM valgte nemlig som udgangspunkt at stille med næste sæsons U19-hold ved Spax Cup. Casper Tengstedt, Antonis Martis, Jibril Abubakar og Victor Dawa var således de eneste spillere fra årgang 2000, som spillede Spax Cup i år.

- Det er os, der ikke har fremtiden på plads endnu. Alle de andre fra vores årgang ved, hvornår de har opstart enten i FCM eller i andre klubber, siger Casper Tengstedt, som selv har en agent i gang med at finde rette løsning i tæt dialog med FCM.

- Planen er stadig, at jeg skal lejes ud. Det skal vi til at kigge lidt mere på nu, fastslår Casper Tengstedt, der har kontrakt med FCM frem til 31. december 2020.

Fjerdeplads i Spax Cup...