Omvendt julekalender med kendt børnevært

Nu kan skoler fra Herning Kommune tilmelde sig SOS Børnebyernes Omvendt Julekalender for niende gang

13. oktober 2021, 11.12

SOS Børnebyernes Omvendt Julekalender er en julekalender, der handler om at give i stedet for at få. Nu kan skoler i Herning Kommune tilmelde sig kalenderen, der fokuserer på børns rettigheder. I undervisningsforløbet kan eleverne møde Laura og hendes familie fra Peru, som kæmpede med at få mad nok under coronapandemien. Pr-Foto: Alejandra Kaiser

HERNING Hver skoledag i december kan elever fra Herning Kommune følge med i SOS Børnebyernes julekalender, hvor Mille Gori - også kendt som Motor Mille fra DR Ramasjang - tager eleverne med verden rundt for at møde børn og lære om forskelle og ligheder.

I år fokuserer julekalenderen på Børnekonventionen og børns rettigheder, og allerede nu kan skoler tilmelde sig.

Sidste år deltog 1430 elever fra 31 forskellige skoler fra Herning Kommune i undervisningsforløbet Omvendt Julekalender, som fokuserer på at give i stedet for at få i julemåneden.

Gennem film om børn i andre lande viser Omvendt Julekalender, hvordan udsatte børn i hele verden lever under anderledes og ofte svære vilkår.

Blikket vendes ud i verden

Med julekalenderen ønsker SOS Børnebyerne at vende elevernes blik ud i verden, så de får indblik i andre børns udfordringer og muligheder. Samtidig opfordres eleverne til at gøre gode gerninger og starte deres egen indsamling til fordel for SOS Børnebyernes arbejde for forældreløse og udsatte børn, så de oplever glæden ved at gøre noget godt for andre.

I år fokuserer julekalenderen på børns rettigheder. Juledag for juledag gennemgår Mille Gori på en børnevenlig måde budskaberne i FN’s Børnekonvention.

Materialet henvender sig til elever i 0.-6. klasse.

Indlæser debat...