Bestseller-ejer bygger kæmpehotel: Welness-område på 17. etage

Anders Holch Poulsen står bag aarhusiansk wellness-hotel i luksusklassen

Udgivet:15. marts 2023, 09.16

Læsetid:2 minutter

Hotellet får en udvendig trappe, så folk i byen kan gå op og nyde udsigten. Foto: PR-Foto

HOTEL Hvis man drømmer om at sidde i en udendørs pool på 15. sal eller en skybar på 18. etage med udsigt over Østjylland, kan man udleve den drøm fra september 2026.

Her står et nyt hotel nemlig færdig i Aarhus Ø. Bag projektet står selskabet Bassin 7 Erhverv, som er ejet af Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen og udviklerne Rune Kilden og Stine Hindby, der er bygherre på hotellet, der bliver på i alt 37.000 kvadratmeter og i 18 etager.

Det er entreprenørkoncernen NCC indgået kontrakt om at bygge et 342 værelser stort hotel på Aarhus Ø, oplyser NCC i en pressemeddelelse.

Signaturhotel

NCC har indgået kontrakt om at bygge et BIG-designet hotel på Aarhus Ø til en pris på cirka 1,3 milliarder kroner. Operatør på hotellet bliver Scandic, som for første gang i Danmark skal operere hotellet som et såkaldt Signaturhotel, der karakteriseres af et unikt design og identitet, en forbedret hoteloplevelse, samt et individuelt hotelnavn. Signaturhotellet er ligeledes skabt til at være et naturligt mødested for gæster såvel som lokalmiljøet.

Hotellet vil indeholde skybar på 18. etage, restauranter, butikker, taghave og Aarhus’ første storskala-wellness på cirka 2000 kvadratmeter. En særlig udfordring i udviklingen af projektet har været, at bygherre og hoteloperatør har placeret wellnessområdet på 15., 16. og 17. etage med udsigt over både byen og Aarhusbugten.

BIG har i tillæg til dette formet bygningen med en stor udvendig trappe, som inviterer alle aarhusianerne og gæster på Aarhus Ø til at gå udvendigt på bygningen helt til top.

Begynder i næste uge

Et godt teamarbejde har sikret, at hotellet nu kan realiseres. Foruden servicering af hotellets-, wellness- og konferencegæster, skal hoteloperatøren også betjene husets kontorlejere og drive konferencecenter.

- Det er en god dag, og jeg er stolt af, at vi har fået denne ordre. Bygherre og arkitekt er kommet med et virkeligt spændende og helt ekstraordinært hotelprojekt. Det er stort og krævende, og det er netop noget af vores styrke, at vi har kompetencerne og størrelsen til at håndtere sådan et projekt. Vi har været involveret allerede i de tidlige faser, og det lover godt. Nu glæder vi os til at komme i gang med byggeriet, lyder det i pressemeddelelsen fra Mogens Nielsen, direktør i NCC Building Vest.

Søren Faerber, direktør for Scandic i Danmark kalder det en enestående mulighed.

- Det er ikke mange gange i ens karriere, at man får lov til at være med til at realisere et hotel, der er ekstraordinært på så mange måder. Aarhus får nu et helt særligt hotel med liv og stemning både inde i bygningen og uden på den. Jeg er glad for, at vi, bygherre, rådgiverteamet, NCC og Aarhus Kommune er kommet i hus med projektet, og vi ser fra Scandics side frem til at byde hele byen ind til ekstraordinære oplevelser i 2026, siger han.

Arbejdet begynder i næste måned og afsluttes i efteråret 2026.

Indlæser debat