Standpunkt: Der er masser af kultur på plakaterne

21. oktober 2020, 10.51

Vibeke Larsen. Foto: Flemming Hansen

Man bliver trist til mode over at følge den fortsat alvorlige situation i MCH Messecenter Herning, der stort set har været lukket ned siden midten af marts på grund af corona-restriktioner og forsamlingsforbud. Det ene arrangement efter det andet må enten aflyses eller udskydes.

Det har ramt ledelse, medarbejdere, koncern, by og område hårdt, at der stort set ingen aktiviteter er derude i de store haller, som i årtier har været fundamentet og trækplastret for Herning som eventby og for vores oplevelsesindustri.

Som fortalt i Folkebladet tirsdag, kunne Jyske Bank Boxens 10-års-fødselsdag i går heller ikke fejres eller markeres. Fordi der desværre ikke lige nu er ret meget at fejre. Og fordi MCH er underlagt forsamlingsantallet på maksimalt 500 personer.

Læs også
Tegningerne var lavet til Boxens jubilæumsfest: Vigtigt at bevare roen, håbet og troen
+Abonnement

Det havde jo ellers under normale omstændigheder været en rigtig god anledning til en fortjent hyldestfest og tilbageblik på den perlerække af blandt andet koncerter, shows, sportsevents og -slutrunder, som 2,5 millioner gæster har nydt siden åbningen 20. oktober 2010 af Danmarks første multiarena.

- Vi skal bevare modet, håbet og troen på, at det bliver muligt igen at samle gæster og fans, udtalte adm. direktør Georg Sørensen.

Ja, det skal vi.

Og mens vi venter på bedre tider og håber det bedste for MCH og alle øvrige aktører, virksomheder og personer, som er ramt af corona-situationen, kan vi med fordel rette blikket mod andre kultursteder- og arrangementer i kommunen - herunder MCH’s kongrescenter. De har alle brug for vores opbakning som publikummer og gæster - også i disse tider.

De er ikke lukket og kæmper hårdt for at efterleve de restriktioner, der i deres skala er om større afstand, mindre barsalg, færre antal publikummer og så videre, samtidig med at de skal forsøge at få hjulene til at dreje rundt og levere kultur til borgerne.

Læs også
Tillykke til Hernings beton-katedral
+Abonnement

Måske går vi rundt og tror, at alting er sat helt i stå på grund af corona. Men sådan er det slet ikke.

Kulturstederne tilpasser sig så vidt muligt den aktuelle virkelighed, og de - og vi - fortjener, at vi kaster sofaen af os og kommer ud og hører musik, ser teater, oplever kunst og kultur, som de har på plakaten til os.

Tag bare de næste tre uger, hvor der er ekstra meget damp på kulturkedlerne.

På lørdag 24. oktober åbner »Herning er musik«-ugen med over 20 musikarrangementer rundt i byen og kommunen.

Torsdag 29. oktober åbner Moorjazz-festivalen i godt nok et andet setup end sidste års debut på højskolen i Birk, men med 10 jazz-koncerter på fire scener.

Lørdag 31. oktober åbner Klassisk Musik Festival - KMF 336 - med mere end 50 musikarrangementer og -koncerter på programmet i Herning og Ikast-Brande Kommuner.

Og fredag 6. november åbner årets Børneteaterfestival med næsten 50 børneteaterforestillinger, som jo også kan ses af voksne.

Altså godt 130 små og store kulturtilbud til os - ekstra oven i alt det øvrige teater, musik, udstillinger, foredrag, kunst og så videre, som kulturstederne også har på programmet.

Jamen, det er da helt vildt. Og bare med at komme ud at benytte sig af.

Men hvor får du overblik over alt det, der sker? Det gør du i den specialavis, som Herning Folkeblad arbejder på i disse dage og som udgives af Herning Kommune og Kulturelt Samråd Herning.

Den følger med Folkebladet på fredag. Og der får du et samlet program, interviews og omtaler om de tre ugers musikuge, kulturfestivaler og en række andre kulturtilbud.

God fornøjelse.

Læs også
Standpunkt: Sikke en fodboldfest vi kunne have haft