Løseth om ny klub: Jeg vil være mester med Brest

HIH-profilen Tonje Løseth er nu blevet officielt præsenteret i franske Brest Bretagne

17. februar 2020, 08.08

Så blev det officielt: 29-årige Tonje Løseth fortsætter karrieren i Brest Bretagne efter tre sæsoner i Herning-Ikast Håndbold. Foto: Brest Bretagne Handball

HÅNDBOLD Allerede for en uge siden kunne Herning Folkeblad afsløre, at den norske bagspiller Tonje Løseth skifter til Brest Bretagne Handball efter sæsonen. Nu har den franske storklub også bekræftet tilgangen fra Herning-Ikast Håndbold.

Tonje Løseth har skrevet en toårig kontrakt med den vestfranske klub.

- Jeg har meget høje forventninger til næste sæson. Jeg vil være mester med Brest og være en del af et stort hold. Jeg ønsker også at udvikle mig som spiller og menneske, siger Tonje Løseth til Brest Bretagnes hjemmeside.

Brest Bretagne råder over topspillere som svenske Isabelle Gulldén og den danske landsholdsmålvogter Sandra Toft, der af flere fagfolk betragtes som en af verdens bedste keepere.

Holdet blev sidste år blot nummer tre i Frankrig, men aktuelt er Brest Bretagne på førstepladsen i den franske liga og allerede sikret en plads i kvartfinalerne i Champions League. Klubben er en gang blevet fransk mester. Det var i 2012. Desuden er det blevet til tre andenpladser i Frankrig.

Den 29-årige nordmand giver udtryk for, at hun mærkede en vis begejstring, da muligheden opstod.

- Brest er en stor klub med et fremragende hold. Der er en enorm atmosfære i arenaen med et utroligt publikum. BBH er en meget professionel klub, som jeg har et rigtigt godt billede af, siger Tonje Løseth til sin nye klubs hjemmeside.

Udset til stor forsvarsrolle

I Brest Bretagne Handball er hun udset til at erstatte den tyske bagspiller og landsholdsspiller Ewgenija Minevskaja og ikke overraskende tage ansvar i forsvarsspillet.

- Tonje har evnerne til at forsvare godt både som »treer« og »toer« (i midten og på backen, red.). Hun bringer store forsvarsfærdigheder og en nordlig kampkraft med sig. Hun er samtidig i stand til at spille på alle tre pladser i bagkæden. Samtalerne, som vi havde med hende, gav os også en god følelse, siger cheftræner Laurent Bezeau.

Tonje Løseth nåede tre sæsoner i Herning-Ikast Håndbold, som hentede hende i tyske TuS Metzingen i sommeren 2017.