Kørelærer skal styre velgørenhed

Jens Byskov fra Haderup er blevet valgt som regionsleder for Y’s Men Region Danmarks over 150 klubber

27. juli 2021, 12.03

Ud over at være engageret i Y’s Men-arbejdet, er Jens Byskov også en ivrig campist. Foto: Privatfoto

HADERUP Normalt har Jens Byskov siddet ved siden af, men nu overtager han selv rattet og styringen.

Ikke af en skolevogn, sådan som det har været tidligere, men af de cirka 160 danske velgørenhedsklubber under den internationale organisation Y’s Men Club.

Der er cirka 3400 medlemmer af den danske del af organisationen, og Jens Byskov fra Haderup er valgt for ét år.

Inden da har han fungeret som vice-viceregionsleder og viceregionsleder, og når året som overordnet chef er forbi, bliver han pastregionsleder. Dermed får han i alt fire år i regionsledelsen.

Y’s Men blev stiftet i 1900-tallet, da det blev populært at starte frokostklubber i forbindelse med forskellige organisationer og således også i KFUM I Toledo i USA. I 1922 blev Y’s Men International stiftet af en gruppe medlemmer af KFUM. Klubbens formål var kammeratskab og »service til KFUM«. Hurtigt blev der startet klubber i USA og Canada og derefter i resten af verden. På konventet i Atlantic City i november 1922 blev der udarbejdet love og man vedtog det fælles motto »at vedkende sig den pligt, der følger med enhver ret«.

Y’s Men-klubberne har til formål at støtte kristeligt børne- og ungdomsarbejde og socialt udviklingsarbejde både lokalt, nationalt og internationalt. Dette gøres typisk ved enten at udføre et stykke praktisk arbejde, eller i form af økonomiske donationer.

Jens Byskov er indbegrebet af en ildsjæl, der er sprængfyldt med ideer, hvilket konstant kommer blandt andet Y’s Men lokalt og nationalt til gavn.

Manden bag anden

Han var blandt andet idémanden bag kunstkortprojektet, hvor salg af lokalt producerede kunstkort i hele landet og flere lande i øvrigt indbragte mange hundrede tusinde kroner til et malaria-projekt.

Idéen til det populære anderæs på Aulum Dyrskue kommer også fra manden fra Haderup.

Han og hustruen, Henny, har boet i Haderup i cirka 25 år og har to voksne børn. Han har været medlem af menighedsrådet, og i vinterhalvåret kan man møde ham på badmintonbanen i hallen i Haderup.

Aktiv i 65 lande

66-årige Jens Byskov er oprindeligt uddannet tømrer, siden kørelærer med egen køreskole, og de seneste mange år leder af køreskolen ved Skive Kaserne.

På verdensplan har Y’s Men over 1600 klubber i 65 lande, og der er næsten 30.000 medlemmer. Formålet er at tjene primært KFUM og KFUK og andet kirkeligt børne- og ungdomsarbejde - både nationalt og internationalt. Desuden bliver kammerat- og fællesskabet højt prioriteret.

Indlæser debat...