Brande-virksomhed vil op på 30 smedelærlinge

Give Steel i Brande har lagt en ambitiøs plan for at vokse fra 20 til 30 lærlinge

Udgivet:25. oktober 2019, 12.58

Læsetid:2 minutter

Give Steel bliver samarbejdspartner i en specialisering af smedeuddannelsen, hvor man i fremtiden kan blive montagesmed. Foto: PR-foto

4 år siden

INDUSTRI I samarbejde med Skjern Tekniske Skole har Give Steel (det tidligere Give Stålspær) i Brande etableret en uddannelsespåbygning på smedeuddannelsen, der skal styrke fremtidens smedelærlinge til en fremtid i byggebranchen.

Som et led i en overordnet uddannelsesstrategi, der især har fokus på uddannelse af flere lærlinge i industrien, har Give Steel arbejdet tæt sammen med Skjern Tekniske Skole på at etablere en specialisering indenfor smedeuddannelsen. Specialiseringen hedder Montagesmed og ruster de kommende smede til livet på en byggeplads.

- Vi vil gerne bringe lærlingene tættere på virkeligheden og vi mærker, de har stor interesse for det praktiske på byggepladsen. Det kan være alt fra elektrodesvejsning og forståelse af 3D-tegninger til anhugning, afsætning og nivellering. Det er alt sammen vigtig læring, vi nu har lagt ind i specialiseringen som Montagesmed. Der findes ikke nogen anden uddannelsesprofil, der giver de nye smede disse kompetencer. Derfor fik vi idéen. Med den nye uddannelsesprofil, kan vi udstyre smedene med praktisk viden, der giver dem flere jobmuligheder inden for byggebranchen, siger virksomhedens administrerende direktør Torben Larsen i en pressemeddelelse.

Vil tiltrække flere smedelærlinge

I øjeblikket er Give Steel godkendt til 20 smedelærlinge, hvor specialiseringen montagesmed vil høre under. Det er målet at virksomheden skal op på 30 lærlinge indenfor en overskuelig fremtid. Uddannelse af lærlinge i industrien beskrives af virksomheden som en hjertesag, og et tæt samarbejde med de lokale erhvervsskoler er derfor afgørende.

Også hos Skjern Tekniske Skole vækker den nye uddannelsesprofil begejstring:

- Samarbejdet med virksomhederne er altafgørende for, at vi holder fingeren på pulsen og får de indspark, der skal til for at styrke og videreudvikle vores uddannelser. Erhvervslivet står ikke stille - så det gør vi heller ikke. Vi vil gerne tilbyde fremtidens lærlinge de bedste jobmuligheder. Med specialiseringen som montagesmed kan vi nu ruste en ny generation af lærlinge til fremtiden på landets byggepladser, siger Hans Uhd Jakobsen, der er udviklingschef på Skjern Tekniske Skole.