Voldsom reaktion på en enkelt sag!

Udgivet:23. januar 2023, 11.40

Læsetid:1 minut

Bente Lysgaard Mikkelsen. Foto: Privatfoto

Af Bente Lysgaard Mikkelsen. Emil Ernstsvej 146 Engesvang

SAMARBEJDE Ja, sådan udtaler Venstres formand sig i forbindelse med, at en af koryfæerne i Venstre Birthe Rønn Hornbech har meldt sig ud af partiet Venstre. Nå!

Det er åbenbart sådan magt-Venstre reagerer, når de bliver gjort godt og grundigt opmærksom på, at regeringen tillader sig at bestemme over arbejdsmarkedets parter og primært blander sig i kirkeligt anliggende.

Det er bestemt ikke en enkelt sag. Det er heller ikke en enkelt sag hverken at blande sig i kirkens indre liv eller arbejdsmarkedets aftaler.

Det er ikke et politisk anliggende at blande sig i afskaffelse af en helligdag.

Hvorfor afskaffer man ikke 1. maj-fridagen eller en halv fridag Grundlovsdag - det er politiske bestemte fridage.

Jeg mener desværre, at Venstre agerer lige så magtfuldkommen, som de anklagede den tidligere og nuværende statsminister for.

Det er ynkeligt at overvære, at et borgerligt parti tager alle »kuglerne«, når de besværlige beslutninger skal føres ud i livet. Det er det, vi er vidne til i disse dage.

Venstre bløder, og det tror jeg ikke er en forbigående tilstand. Højskole-Venstre er i knæ - selv den besindige Chr. Mejdahl har givet udtryk for, at det er ikke det Venstre, vi tidligere har kendt, der nu tromler frem.

Det virker som om Venstres formand skal vise, at han er skrappere i retorikken end statsministeren og dermed handlekraftig. Vi venter på, at regeringen viser, at den mener, der skal samarbejdes i Folketinget, og man holder den gode tone.

Ovennævnte udtalte statsministeren i sin åbningstale i Folketinget. Var det spind, eller mener hun det. Svaret får vi måske i løbet af de næste dage, når forsvarsforliget skal forhandles på plads.

Indlæser debat