Dommer løslader 20-årig efter ulykke i Skodsborg

27-årig kom torsdag alvorligt til skade i ulykke. Dommer afviser, at ulykken skyldtes vanvidskørsel.

18. juni 2021, 15.42

Anklagemyndigheden mente, at der var tale om vanvidskørsel, da en 20-årig kom over i den forkerte kørebane og ville have ham fængslet. Dommeren besluttede dog at løslade ham. (Arkivfoto).

LYNGBY En 20-årig mand, der er sigtet for vanvidskørsel i forbindelse med en trafikulykke, blev i et grundlovsforhør ved Retten i Lyngby fredag løsladt.

Ulykken skete i Skodsborg torsdag aften. Her kom den 20-årige over i den forkerte side af vejen og kørte ind i en modkørende bilist.

Et vidne fortalte politiet, at den 20-årige før ulykken havde kørt slalomkørsel. Derfor blev han sigtet efter straffelovens paragraf 252, der handler om på hensynsløs måde at bringe andres liv eller førlighed i fare.

- Den sigtede nægtede i grundlovsforhøret, at han havde kørt slalomkørsel, fortæller anklager Kholuod Ibrahim.

- Men han erkendte, at han mistede herredømmet over bilen og kom over i den forkerte kørebane, fordi han kørte for stærkt.

Ved ulykken kom den 27-årige mand, der kørte i den anden bil alvorligt til skade. Hans tilstand er dog stabil, har politiet tidligere oplyst.

Torsdag fortalte vagtchef Jakob Tofte, at den 20-årige i et blødt sving var kommet over i den anden kørebane. Her ramte han den 27-åriges bil delvist frontalt.

I sager om såkaldt vanvidskørsel kan der blandt andet være tale om, at føreren har været påvirket eller har kørt alt for hurtigt.

Folketinget vedtog i foråret en række lovændringer med overskriften "Vanvidskørsel skal stoppes".

I den forbindelse blev det fastslået, at for eksempel hastighedsforseelser på mere end 100 procent af det tilladte skal regnes som vanvidskørsel.

Også uagtsomt manddrab og uagtsom legemsbeskadigelse - begge under særligt skærpende omstændigheder - og forsætlig fareforvoldelse i trafikken er ifølge lovpakken at regne for vanvidskørsel.

Men dommeren fandt altså ikke, at der var begrundet mistanke om, at den 20-årige er skyldig i forsætlig fareforvoldelse - og dermed vanvidskørsel - og besluttede at løslade ham.

/ritzau/