Fra Lokalavisen: Fiskesøen er stadig fyldt

Sinding Lystfiskersø nyder godt af, at meget andet er lukket. En vildbjergenser er en af de nye, der kaster snørren ud

Udgivet:04. juni 2020, 13.46

Læsetid:2 minutter

Karl Aage Olesen åbnede for fiskeriet i den tidligere mergelgrav i 1983. Der er fire søer på i alt tre hektar. Foto: Henrik Lind Jørgensen

Henrik Lind Jørgensen
Egnsredaktør| hlj@herningfolkeblad.dk

SINDING For fire måneder siden kunne Karl Aage Olesen melde alt udsolgt i Sinding Feriecenter, som er indrettet i de staldbygninger, som rummede 62 malkekøer, indtil de blev sat ud for 11 år siden. Men så kom coronakrisen, og de to festlokaler og 11 værelser står tomme.

- Der er nogle barnedåb, der venter på, at der bliver åbnet mere op, og vi har også fester, der er udsat til oktober. Det bliver rart, når folk begynder at komme tilbage, siger Karl Aage Olesen.

Mens feriecentret er tomt, er den den gamle mergelgrav, som også er en del af Øster Asbjerg, fyldt. Tre hektar med fisk. Det er udsatte regnbueørreder, og så kommer hundestejler, aborrer og skaller til fra naturens side, når ynglen bliver flyttet med de besøgende ænder.

- Jeg sætter fisk ud en til to gange om ugen. Det afhænger lidt af, hvor mange gæster, der er, og hvor mange penge, der kommer ind. Her under corona-krisen har der været mange besøgende. Der har nemt kunnet holde 30 biler, siger Karl Aage Olesen.

Overnatning

Han begyndte med fiskesøen i 1983, og området er blevet udvidet med forskellige fasciliteter hen ad vejen. Der er shelters og bålhytte, og folk må gerne overnatte.

- Hvis de bare betaler for at fiske i to dage, så følger overnatningen med, siger Karl Aage Olesen, som mener, at folk går efter naturoplevelsen, når de besøger de i alt fire søer, der udgør området.

Mange måder

Casper Jacobsen fra Vildbjerg er enig.

- Der er utroligt mange forskellige måder, man kan fiske på her, fordi området er så varieret, så kæmpe cadeau til Karl Aage for at have ordnet det, siger Casper Jacobsen, som nyder at stå i træernes skygge på en solrig dag sidst i maj.

- Det ville jeg ikke kunne gøre, hvis jeg fiskede i åen. Desuden er der større chance for at fange noget her. Og det er nemt, siger Casper Jacobsen, som er kommet ved søen i mange år. Efter en pause er han vendt tilbage i forbindelse med en hjemsendelse under corona-krisen.

- Nu kommer jeg her cirka en gang om ugen. Det er ikke så meget for at fange fisk. Jeg kommer her for at rense hovedet. Det er bare helt fantastisk. Det er det at komme afsted, der tæller, siger lystfiskeren fra Vildbjerg.

Træer kom til

Da Karl Aage Olesen overtog stedet for cirka 40 år siden, stod der ikke et træ.

- Dengang havde jeg ikke regnet med, at det skulle udvikle sig til det her, siger han.

En far og hans søn fra Sinding er også lokket ned til søen.

- Vi plejer ellers at fiske i Herningsholm Å, der løber i vores baghave, men nu ville vi lidt væk hjemmefra, og efter bare en halv times tid fik vi bid, siger Jesper Kidde Martinussen, mens hans søn Philip Kidde Martinussen viser regnbueørreden frem.

- Derhjemme har vi bækørreder, men de er altså ikke så store som dem her, siger Jesper Kidde Martinussen.

Der går også gedder i fiskesøen, men de store rovfisk har Karl Aage Olesen ikke noget imod.

- De hjælper med at holde søerne rene, siger han.

Jesper Kidde Martinussen og hans søn Philip, er taget fra haven til søen, og det har hurtigt givet bonus i form af en regnbueørred på 2,5 kilo. Foto: Henrik Lind Jørgensen
Casper Jacobsen kommer ved fiskesøen cirka en gang om ugen. Foto: Henrik Lind Jørgensen