Benfica var igen for stærke: FCM ryger i Europa League

FC Midtjylland tabte 1-3 til Benfica og hele 2-7 sammenlagt og er færdig i Champions League-kvalen. Ulvene fortsætter nu i Europa League

Udgivet:09. august 2022, 19.30

Læsetid:2 minutter

Mads Døhr Thychosen, Nikolas Dyhr og FCM måtte igen erkende, at Benfica er et klassehold. De portugisiske rekordmestre var i kvartfinalen i Champions League i sidste sæson og er nu bare én sejr fra dette års gruppespil. FCM kan trøste sig ved, at holdet trods alt er klar til Europa League. Foto: Henrik Ole Jensen

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

1 år siden

FODBOLD De vidste det egentlig godt på forhånd. At der skulle et lille fodboldmirakel til for at vende slaget mod den portugisiske storklub SL Benfica efter et nederlag på 1-4 i første møde.

Og FC Midtjylland var heller aldrig i nærheden af avancement. Benfica vandt 3-1 på Cepheus Park Randers og dermed 7-2 sammenlagt og er videre til playoffrunden i Champions League-kvalifikationen, mens FCM trods alt kan glæde sig over at få plads i gruppespillet i Europa League. Det sikrede Ulvene sig allerede, da de vandt over AEK Larnaca i den foregående runde.

Læs også
Tilfredshed i FCM-lejren trods bristet CL-eventyr: Vi er på rette vej Tilfredshed i FCM-lejren trods bristet CL-eventyr: Vi er på rette vej
Læs også
Tilfredshed i FCM-lejren trods bristet CL-eventyr: Vi er på rette vej

Lovende start knækket af scoring

FCM’erne åbnede ellers returopgøret mod Benfica lovende med god boldomgang og høj energi. Men da Benfica midt i første halvleg scorede til 1-0, smuldrede det spinkle håb om miraklet endegyldigt.

Scoringen faldt efter et portugisisk mønsterangreb, hvor hurtigt spil endte med en fri Goncalo Ramos i straffesparksfeltet. Skarpretteren havde tid til at tæmme bolden og servere en let scoring for den fremstormende midtbanemand, Enzo Fernandez.

Selv om håbet om avancement var væk, fortsatte FCM’erne dog ufortrødent og havde et par chancer før pausen. Den største tilfaldt Evander Ferreira, der satte sig igennem overfor den ene midtstopper og rundede keeper Odisseas Vlachodimos, men ude af balance sendte bolden forbi mål. Evander gjorde comeback efter tre ugers skadespause og holdt blot én halvleg.

FCM begyndte også anden halvleg fint, men igen viste sidste års Champions League-kvartfinalister deres betydeligt højere klasse. En hjørnesparkskombination endte med et indlæg Joao Mario, som indskiftede Henrique Araujo pandede i nettet til 2-0 efter 56 minutter.

Læs også
Se karaktererne: Brasilianske opmuntringer i Benfica-nederlag Se karaktererne: Brasilianske opmuntringer i Benfica-nederlag
Læs også
Se karaktererne: Brasilianske opmuntringer i Benfica-nederlag

Sisto reducerede - igen

Syv minutter senere fik midtjyderne pyntet på billedet. Velspillende Paulinho fandt Sory Kaba med et præcist indlæg, guineaneren headede på overliggeren, og Pione Sisto flugtede returbolden i mål til 1-2 til glæde for størsteparten af de 5111 tilskuere på Cepheus Park i Randers.

Det var også Sisto, der scorede målet i sidste uges opgør mod Benfica.

To minutter før tid viste de portugisiske rekordmestre sig igen uhørt flot frem. Indskiftede Diogo Goncalves sendte et varmesøgende missil af et langskud over i fjerneste målhjørne fra 25 meters afstand til 3-1.

FCM fik bolden i nettet i tillægstiden, da Edward Chilufya slap igennem, men scoringen blev annulleret for offside efter videogennemsyn i VAR-rummet.

Nederlaget betyder, at FC Midtjylland er færdig i Champions League-kvalifikationen. Men midtjyderne er som nævnt klar til gruppespillet i Europa League.

Benfica er nu bare én runde fra Champions League, hvor de altså var i kvartfinalen i sidste sæson. De møder ukrainske Dynamo Kyiv i playoff-runden.

Herunder kan du genopleve opgøret, som det udspillede sig i Ritzaus liveblog, der også fulgte Viborgs opgør på Færøerne: