Tiltrængt genåbning

11. juni 2021, 14.30

Kenneth Mikkelsen. Foto: PR-foto

ÅBEN Mundbind udfases, forsamlingsloftet hæves, åbningstider udvides og alle elever tilbage i skole på fuld tid. Natten til 10. juni blev der indgået en ny aftale for genåbning. Med få undtagelser vil den sidste coronarestriktion være udfaset 1. september. Jamen er det ikke fantastisk?

En meget stor del af den voksne befolkning er efterhånden vaccineret, ligesom smitte- og indlæggelsestallene er stabile og faldende. I takt med den positive udvikling kan vi genåbne og normalisere det samfund, som i snart halvandet år har været i alarmberedskab.

Hvis der er noget, vi har lært af coronaperioden, er det, at vi aldrig må tage demokratiet for givet. Minkskandalen bekræfter til fulde, hvad der kan ske, hvis egenrådigheden og frygten får lov til at bestemme. Det må aldrig ske igen, at en dansk regering knægter den private ejendomsret ved at kræve afståelse af privat ejendom uden det nødvendige lovgrundlag. Det er en vaskeægte skandale, som en granskningskommission heldigvis er ved at undersøge beslutningerne bag.

Jeg glæder mig til, at vi igen begynder at tale om, hvordan vi bliver et rigere samfund med en sund økonomi. Pengekassen har stået på vid gab under coronakrisen, og det kan selvfølgelig ikke blive ved med at gå, hvis vi også i fremtiden skal have råd til at bo i et velfærdssamfund i verdensklasse. Spørgsmålet er, om det også gælder en statsminister, som finder det gammeldags at tænke på, hvor pengene kommer fra, før hun bruger dem?

Med den seneste genåbningsaftale nærmer vi os et samfund, vi kender. Jeg glæder mig til igen at få et åbent samfund, hvor friheden råder snarere end lukketheden. Et samfund, hvor vi kan færdes frit uden at dække os til med mundbind. Og et samfund, hvor vi kan gøre så almindelige ting som at gå på arbejde og i skole om morgenen.

Indlæser debat...