Standpunkt: Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår

16. december 2020, 14.14

Vibeke Larsen. Foto: Flemming Hansen

Sikke et vanvittigt år, der nu lakker mod enden. Jeg tænker ofte på, at det er godt, at vi sidste år ved denne normalt søde og hyggelige jule- og nytårstid ikke vidste, hvad der ventede os i 2020. Dette annus horribilis. Hvor så mange mennesker har været så utroligt meget igennem. Og stadig er det. Helbredsmæssigt. Økonomisk. Mentalt.

Det er svært at forstå, at vores moderne verden så voldsomt og så hurtigt kan væltes og sendes til tælling.

Af en forbandet virus.

Smittetallene raser stadig - også herhjemme. Og vores adfærd i julen og nytåret er nødt til at være anderledes, mindre og med færre besøg, sammenkomster og mennesker end normalt. Selv om det er vanskeligt i en tid, hvor vi netop har tradition for at samles - også med dem, vi i forvejen ser for sjældent.

Her mod slutningen af dette vanvittige år vil jeg gerne benytte mig af årets sidste Standpunkt til at takke jer alle for året, der snart er gået.

Tak for samarbejdet. Tak for opmuntrende hilsener i mailboksen og forbifarten. Tak for opbakningen og interessen for vores udgivelser. Og tak for jeres medvirken i spalterne og online.

Corona-situationen har gjort det endnu tydeligere, hvor stort behovet og interessen er for lokale informationer og nyheder, og at lokale medier er det sted, borgerne først og fremmest søger information om sygdommen, restriktionerne og konsekvenserne. Og at mange også gerne vil læse om gode lokale initiativer og sammenhold, der udspringer af krisen - blandt andet i Folkebladets artikelserie »Lokal som aldrig før«.

Det har samtidig været meget tydeligt, at der også har været - og fortsat er - stort behov for at læse og høre om andet end corona-udvikling og smittetal.

Har du det også sådan, kan du glæde dig til, at vi fra på lørdag og hen over julen og nytåret, hvor der er tid til refleksion, perspektiv og gode læsehistorier, genoptager sidste års populære interview- og portrætserie »En hyggestund med Folkebladet« - og udvider med den nye portrætserie »Næste kapitel«.

Du kan blandt andet glæde dig til et interview med Viola Andersen, som sammen med sin ægtemand stiftede Herning Tivolipark i 1960’erne.

Du kan læse interview med den lokale taxaformand, Kir Minet Johansen, om drabet på en kollega, ballade i bestyrelsen, kærlighed til faget og konkurrence fra et udefrakommende taxaselskab.

Du kan møde ishockeyspiller Lasse Lassen, som i en alder af 31 år har indstillet karrieren og er trådt væk fra rampelyset og fansenes beundring.

Du kan læse om salgsdirektør Gitte Søndergaard fra Bravo Tours og et mildest talt turbulent år, hvor hun endte som medejer i selskabet.

Og vi arbejder på mange flere gode portrætter og interviews til læserne.

Blandt andet til serien »Næste kapitel«, hvor idémand Jan Ørum Vermø fortæller om karrieren efter konkursen med sin medievirksomhed, Søren Brøndum reflekterer over at være stoppet som mangeårig rektor på Herning Gymnasium, tidligere Parkskolen-leder Krista Forum Bach beretter om pause-år og karriereskifte, og slagtermester Steen Gøttsche deler tankerne om den hårde konkursbeslutning og tiden, der fulgte.

Så vi holder traditionen i hævd og har som altid spændende lokale mennesker og historier på vej til avisens spalter - også til denne jule- og nytårstid, der ellers på flere andre måder desværre bliver ganske anderledes end vanligt.

Læs også
Standpunkt: Det er en alvorlig situation, vi står i