Rekordmange skifter job i Herning Kommune

Flere end nogensinde skiftede til nyt job i årets første måneder

25. september 2021, 08.32

Anne-Louise Lindkvist er markeds- og kunderådgivningschef i Sampension. Foto: PR-foto

ARBEJDSLIV Aldrig før er så mange borgere i Herning Kommune begyndt på et nyt arbejde som i år. Det viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), som Sampension har analyseret.

Fra januar til maj i år var jobomsætningen – et tal for, hvor mange der starter i nyt job - i Herning Kommune på 5427. Det er en stigning på 32 procent i forhold til samme periode sidste år og det højeste niveau nogensinde. Tallene viser desuden, at det særligt var i forårsmånederne i år, at jobomsætningen i Herning Kommune steg.

- Efter genåbningen af samfundet i foråret har der været fuld fart på arbejdsmarkedet, og som tallene viser, er rekordmange startet på et nyt arbejde, i takt med at samfundet gradvist er åbnet mere op. Når man begynder på en ny arbejdsplads, skal man selvfølgelig først og fremmest finde sig til rette i de nye omgivelser med nye kolleger og nye faglige udfordringer. Men samtidig er det også vigtigt, at man bruger lidt tid på at tjekke pensionen – også selvom det nok ikke er det første, man tænker på i den situation, siger Anne-Louise Lindkvist, markeds- og kunderådgivningschef i Sampension.

Dyrt i administration

Budskabet er, at det bliver unødigt dyrt, hvis man har pensionsopsparinger hos flere forskellige selskaber. Det skyldes ganske enkelt, at man betaler ekstra i administrationsomkostninger.

Beregninger fra Sampension viser, at hvis man eksempelvis sparer 1500 kroner i administrationsomkostninger om året ved at samle sine pensionsordninger som 25-årig, får man 74.000 kroner ekstra opsparing ved pensionering. Hvis man er 35 år, får man 52.000 kroner ekstra opsparing ved pensionering, mens gevinsten ved at samle pensionerne som hhv. 45-årig og 55-årig er på 34.000 kr. og 18.000 kr.

- Der er også andre gode grunde til at undersøge, om man med fordel kan samle sine pensioner, hvis man får en ny pensionsordning i forbindelse med et nyt arbejde. F.eks. er der forskellige regler for, hvornår man kan få sin pension udbetalt, afhængig af hvornår ordningen er oprettet. Hvis man har pensioner fra tidligere, er der en god chance for, at man kan starte udbetaling fra disse ordninger flere år før, end hvad der er muligt med pensioner, der oprettes nu. Derfor skal man undersøge, om man kan flytte disse rettigheder med sig over i den nye pensionsordning, i forbindelse med at man starter nyt job, siger Anne-Louise Lindkvist.

Indlæser debat...