VM i Qatar: Irans mod – Danmarks mangel på samme

Udgivet:22. november 2022, 12.09

Læsetid:1 minut

Sebastian Sandgaard. FOTO: Privatfoto

Af Sebastian Sandgaard Kousgaards Plads 4, 01, 9, Herning

4 måneder siden

VM Endelig er det meget omdiskuterede verdensmesterskab i fodbold begyndt. Magen til større skandale skal man lede længe efter. Én ting er selve uddelingen af værtskabet, men alle de fuldstændige afskyelige ting, der er sket op til afviklingen, er virkelig gruopvækkende og foruroligende.

I et forsøg på at gøre en lille, men i sidste ende ret omkostningsfri og ubetydelig protest, skulle den danske anfører, Simon Kjær, have båret et anførerbind med teksten »One Love« på.

Men det turde det danske fodboldlandshold ikke engang at stå fast på, da FIFA og de korrupte qatarer truede med et gult kort som straf. Det vidner om en fuldstændig principløs holdning til basale menneskerettigheder, og at alt deres snak netop bare er det - nemlig snak.

Til gengæld viser de Iranske spillere sandt mod, når de nægter at synge med på nationalmelodien og laver symbolet på støtte til de iranske kvinder under opvarmningen.

De tør stå op for det, som de tror på og kæmper for. Også selvom de risikerer langt større konsekvenser end de forkælede danske spillere, der risikerer et sølle gult kort for en lille protest. Når de iranske spillere vender retur til det brutale diktaturstyre i hjemlandet, så risikerer de langt mere alvorlige straffe, som man kan få helt kuldegysninger bare af at tænke på.

De danske spillere får forhåbentligt lidt inspiration af deres iranske kolleger, og begynder at vise en lidt mere tydelig modstand mod de forfærdelig ting, der sker og er sket i Qatar!