Hjulmand efterudtager Rasmus Nissen Kristensen til nøglekamp i Finland

Rasmus Nissen Kristensen og Victor Kristiansen er efterudtaget til kampen mod Finland søndag.

Udgivet:08. september 2023, 13.01

Læsetid:2 minutter

Arkivfoto.

HELSINGØR Backerne Rasmus Nissen Kristensen og Victor Kristiansen er udtaget til A-landsholdets vigtige EM-kvalifikationskamp mod Finland i Helsinki på søndag.

Det meddeler Dansk Boldspil-Union (DBU) fredag formiddag på det sociale medie X.

De træder ind i truppen, hvor Benficas Alexander Bah til gengæld er udgået, da backen har pådraget sig en fodskade.

Landstræner Kasper Hjulmand mener, at det har været nødvendigt at udtage både en ekstra højre og venstre back som følge af Bahs skade.

- Jeg tog kun tre maskiner med som backs, de plejer alle tre altid at kunne spille 90 minutter, men så gik Alexander i stykker. Det er ret typisk. Så nu har jeg ment, at jeg skal have to backs mere med, så vi er godt dækket ind, siger Hjulmand fredag i landsholdslejren.

Uden at sætte navne på fortæller han også, at flere spillere risikerer at misse kampen i Finland.

- Der er noget usikkerhed om et par stykker. Jeg kan ikke sige, hvem det er, siger landstræneren.

Eventuelle afbud skal afklares, inden landsholdet fredag rejser til Helsinki.

Alexander Bahs fodskade holdt ham også ude af hjemmekampen mod San Marino torsdag, da Danmark vandt 4-0 efter scoringer af Pierre-Emile Højbjerg, Joakim Mæhle, Jonas Wind samt Christian Eriksen, der har fået godskrevet sidste mål.

Begge de efterudtagede spillere har denne sommer skiftet England ud med Italien.

Nissen Kristensen er udlejet fra Leeds til Roma, mens Kristiansen sent i transfervinduet skiftede fra Leicester til Bologna på en lejeaftale, som gælder for resten af sæsonen.

Nissen Kristensen, der har spillet 14 A-landskampe, gør sig primært som højre back og er dermed et alternativ til Jens Stryger, som spillede pladsen mod San Marino.

Her spillede Joakim Mæhle venstre back, hvilket er den position, Kristiansen bejler til. Den 20-årige tidligere FC København-profil fik i juni debut for Kasper Hjulmands hold med et sent indhop i 1-1-kampen i Slovenien.

Finland og Danmark topper gruppen før søndagens møde.

Finnerne har 12 point, og Danmark har 10 point efter fem ud af ti kvalifikationskampe. Slovenien har også 10 point og gæster søndag San Marino.

De to bedste hold fra hver kvalifikationsgruppe booker billet til EM i Tyskland næste sommer.

/ritzau/

Indlæser debat