Ulvebekæmpelse i delstaten Brandenburg

6. februar 2020, 15.48

Foto: Adobe Stock Photo

INSPIRATION Der kan være mange meninger om dem, men det er en kendsgerning, at vi har ulve i Danmark, som angriber får blandt andet i Vestjylland. Er det rimeligt? Det kan der også være mange meninger om, men at får bliver skambidt og i mange tilfælde lider en grusom død, det kan der vel ikke være mange meninger om. Det er ganske enkelt ikke i orden, når man ved, at ulven er en lystmorder. De dræber ikke bare for at få føde og for at overleve, men til ingen verdens nytte. Vi taler om cirka 300 skambidte og døde får siden 2016. Det må der sættes en stopper for, og muligheden kan være at følge det, man har indført i delstaten Brandenburg i Tyskland.

Man skal fjerne den urealistiske bevisbyrde og lade jægere skyde uden dokumentation på en formodet mistanke, som man har gjort i delstaten Brandenburg. Det vil hjælpe disse landmænd, som er hårdets ramt.

En anden mulighed er at få ophævet fredningen og lave jagttid på ulven uden for dens yngletid.

Hvis ikke der gøres noget, er jeg bange for, at der er nogen, der tager loven i egen hånd, hvis ikke allerede det er sket. Jeg har læst i indlæg og set i tv om ulve-problemet, at parolen ofte lyder: skyd - grav ned - og hold kæft.

Det er den værst tænkelig løsning, og derfor er det også vigtigt, at der bliver taget fat om ulve-problemet, så vi ikke lader en lille kreds af vestjyske landmænd stå alene med smerten over at se deres dyr skambidt og døde. Ellers kan parolen bliver en realitet.