Herning - her er alle muligheder ikke åbne, hvis det gælder vores børn

1. oktober 2020, 13.12

Sådan så det ud, da Herning Forældreforening lavede demonstration foran rådhuset. Foto: Flemming Hansen

BØRN Herning Kommune har et slogan: Herning - her er alle muligheder åbne.

Hvor ville vi ønske, at det også gjaldt Herning Kommunes børn. Der foreligger nu et toårigt budgetforlig, der udelukkende har valgt at tilføre penge øremærket gennem finansloven af flertallet i Folketinget. Herning Kommune har imens valgt at »effektivisere« på dagtilbudsområdet og dermed at fastholde en besparelse på omkring 1,1 millioner kroner.

I april 2019 gik 1200 demonstranter på Torvet i Herning og sagde: Nok må være nok! Vores børn fortjener omsorg og nærvær. Igen i oktober 2019 stod en mindre flok uden for byrådssalen. Vores lokale politikere valgte igen ikke at tilføre til området i budgetforlig 2020. I november gik små 1000 demonstranter igen på gaden i Herning. Der var igen larmende tavshed fra flertallet i Herning Byråd. I stedet bruger de tiden på at udarbejde kernefortællinger.

I udkastet til den nuværende kernefortælling står der: »Her er mange muligheder for at leve et godt liv. Vi gør os umage overfor vores børn og skaber rammer for en tryg hverdag med nærhed og venskaber.«

Herning Kommune - I gør jer ikke umage. I har igen valgt at sikre, at der ikke er rammer til en tryg hverdag med nærhed. Nærhed betyder tid, tid med voksne, der har tid til at give et kram. Tid til at hjælpe barnet igennem en konflikt og skabe kontakt til den ven, det er blevet uvenner med. Tid til at sige ordentligt farvel til mor på en svær morgen. Tid til en hånd, når det er svært at falde i søvn.

Det er ikke bæredygtigt. Det er uholdbart.

Forskningen viser uden undtagelser, at hver en krone investeret i børnene kommer mange gange igen. Mange flere gange igen end hvis den samme krone investeres, når de unge har haft en svær barndom og står uden for fællesskabet.

Vores børn er vores vigtigste ressource.

Herning Forældreforening har udarbejdet en omsættertabel med udgangspunkt i Fredensborgs model, der viser, hvor få voksne, der er til børnene. Der er flere steder, hvor Herning Kommune vel efterhånden har flere ledere pr. medarbejder, end der er voksne pr. barn i dagtilbuddet.

Herning Forældreforening opfordrer alle vælgere i Herning Kommune til at huske til næste kommunalvalg, hvem der har kæmpet for børnene ...

Herning Forældreforening er medunderskriver på læserbrevet.

Læs også
Bamser på Torvet mindede byrådet om mangel på voksne
Læs også
Hvorfor oprette ekstra vuggestuepladser, når mange ønsker dagplejeplads?