Herning-sygeplejerske vil give en hånd med på corona-afdeling: Vil bare gerne hjælpe så meget som muligt

Til daglig arbejder Mette Frehr fra Herning på et kirurgisk sengeafsnit på AUH ved Skejby. Men nu har hun sagt ja til at hjælpe til på det store hospitals corona-afdelinger

20. marts 2020, 15.01

26-årige Mette Frehr er sygeplejerske, og hun har tilbudt at hjælpe til på covid-19-afdelingerne på Aarhus Universitetshospital. Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING Hjælpsomheden er stor i disse tider. Knap 3000 har allerede meldt sig til corona-jobbanken, som Region Midtjylland oprettede for en uges tid siden, hvor studerende, ledige og pensionerede inden for sundhedsfagene og ledige eller pensionerede pædagoger kan melde sig som assistance i forbindelse med coronavirussen. På landsplan er antallet af tilmeldte oppe over 10.000.

Men også sygehusenes ansatte bliver rundt omkring i landet spurgt, om de vil hjælpe til på de nyoprettede corona-afdelinger, så ressourcerne kan slå til.

En af dem er 26-årige Mette Frehr. Hun er født og opvokset i Sunds, bor i Herning og arbejder som sygeplejerske på Aarhus Universitetshospital (AUH) på et kirurgisk sengeafsnit. Og det krævede ikke megen betækningstid for den unge sygeplejerske at træffe beslutningen.

- Vi blev spurgt, om vi ville hjælpe på covid-19-afdelingerne på AUH, og jeg meldte egentlig ud med det samme, at jeg gerne ville hjælpe, fortæller hun og uddyber:

- Nu har vi både hørt dronningen og statsministeren. Så jeg tænkte, at det var klart, jeg skulle hjælpe.

Uvisheden fylder

Hun ved endnu ikke, hvad der helt præcist venter hende. Om det bliver på et sengeafsnit, eller hvilken funktion hun skal have. Eller hvornår det bliver. Det finder hun først ud af henover weekenden eller på mandag.

- Jeg tænker ikke så meget over det. Det hele er så uvist. Jeg tænker egentlig bare på, at jeg skal hjælpe så meget som muligt, siger Mette Frehr.

- Jeg har heller ikke nogle børn, jeg kan smitte. Jeg har en kæreste, og vi holder os hjemme på matriklen uden at se familien, så det går lidt ud over ham. Men sådan er der jo mange, der har det lige for tiden, pointerer hun.

Også på det store hospital i Aarhus falder snakken naturligt ofte på den meget omtalte virus.

- Der bliver snakket om corona hele tiden, og hverdagen bliver jo planlagt i forhold til det. Men jeg føler mig ikke bange eller utryg, understreger Mette Frehr.

Tager det, som det kommer

Omtanken over for kollegaerne er også en af grundene til, at hun så hurtigt valgte at takke ja til at hjælpe til.

- Der er flere af mine kollegaer, som har børn, og som er lidt oppe i alderen ... Men jeg har ikke følt mig presset til det, fastslår hun.

I virkeligheden gør hun - med egne øjne - egentlig bare det, hun er uddannet til.

- Jeg blev uddannet sygeplejerske, fordi hverdagen inden for det fag ikke er den samme. Det er så lidt på en anden måde nu, siger hun og tilføjer:

- Vi har også patienter, der hvor jeg er, som er døende, så det er man vant til. Men det ekstreme er, at man ikke kan forudsige noget, siger hun og tilføjer med et smil i stemmen:

- Jeg tager det, som det kommer.