Åbningsplan for de ældste elever er på plads

Folkeskolerne åbner i næste uge også for de ældste klasser

15. maj 2020, 14.44

På mandag kan de største elever også vende tilbage til Lindbjergskolen i Hammerum såvel som Herning Kommunes øvrige skoler. Foto: Tom Laursen

HERNING Mandag 18. maj er første dag i »fase 2« af genåbningen af folkeskolerne.

I Herning Kommune har der i hele den indeværende uge været arbejdet med at finde de bedste løsninger på de enkelte skoler.

Det betyder, at alle skoler på mandag kan tage imod elever fra de ældste klasser. På flere skoler vil det dog først være i løbet af ugen, at alle elever kommer i skole. Forældrene skulle få direkte information fra skoleledelsen på deres barns skole.

De første 14 dage vil være en indkøringsfase, hvorefter der kan komme mindre tilpasninger eller ændringer, når hverdagen viser, hvad der fungerer bedst på den enkelte skole.

Fase 2 er planlagt ud fra de positive erfaringer, der var med de mindste elever: en kontrolleret forsigtig genåbning med lokale, decentrale løsninger.

I Herning Kommune er der arbejdet ud fra en devise om, at man hellere vil tage mindre, men helt sikre skridt frem for at fremskynde planerne på bekostning af retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne.